Jag har hittat tre intressanta matcher i dagens playoff-matcher i hockeyettan där jag kommer använda en som banker i två dubblar. Den första dubbeln handlar det om matcherna Tranås – Vimmerby och Vännäs – Kiruna.

  • Match: Tranås – Vimmerby & Vännäs – Kiruna
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Vimmerby ML (inkl. övertid/straffar) + Kiruna
  • Odds: 2.41 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 19.00

Tranås – Vimmerby 2 ML (1.72)
Vimmerby tog sig med nöd och näppe till playoff efter att ha besegrat Skövde i sista matchen, samtidigt som Mörrum snodde två poäng av Mariestad. Att Vimmerby var laget som tillslut gick vidare känns inte mer än rättvist då de är det bättre laget utav dem och Mariestad. Många säger att Vimmerby tillochmed är bättre än både Kallinge och Vita Hästen när de får spelet att stämma så de kommer garanterat bli farliga framöver. Vimmerby har fyra bra femmor med Björn Jonasson som deras största stjärna. Målvakten Calle Brattenberger får ses som en av ettans bästa målvakter och samtidigt har man ett riktigt stabilt spel på bortaplan. Nu ska man ta sig ann Tranås som vann E-seriens fortsättningsserie och det får väl ses som bra, men samtidigt bör man ha ett snäpp upp till de fyra lagen som tog sig till allettan. Tranås är starka hemma och brukar spela jämna matcher mot Vimmerby, men samtidigt så är det VH som brukar stå som segrare i dessa matcher. Denna säsong har Vimmerby vunnit 2 av 3 möten och förlusten kom på straffar. Vimmerby är det bättre laget och bör också ha fördel av att det vid ett oavgjort resultat blir sudden death tills någon avgör och inte straffar då man slipper ”lotterimomentet”. Tranås har inte fått spelet att stämma fullt ut under våren pågrund av alla skador, men nu ska de flesta vara tillbaka, men tror ändå inte det hjälper mot ett starkt Vimmerby. VH kommer med fullt lag i skrivande stund förutom Jim Nordh. Kör lite safe och tar Vimmerby ML istället för raka. Lägg därtill att Vimmerby kommer få ett stort stöd av sina supportrar som förväntas bli mellan 300-400 personer.

Vännäs – Kiruna 2 (1.40)
Här ska det vara klasskillnad mellan lagen. Kiruna tog sig med nöd och näppe till playoff i ett tufft race mot Östersund, men det känns i det stora hela rättvist då man känns som det något bättre laget. Vännäs vann en ganska dålig fortsättningsserie uppe i norr och kommer inte ha mycket att hämta här. I grundserien skiljde det 29 poäng mellan lagen och 95 mål i plus/minus-statistiken. Kiruna vann ”bara” 3 av de 4 mötena, men de man vann var övertygande segrar, 0-4, 5-0 och 11-0. I de norra serierna skiljer det väldigt mycket mellan toppen och botten och här är det just den matchningen. Jag har väldigt svårt att se Kiruna tappa poäng här trots bortaplan. Bör normalt sett bli ett par måls skillnad och jag blev faktiskt förvånad när jag fick se 1.40 på Kirunaseger. Till det här oddset så känns den säker. En vinst i full tid ska man lösa, allt annat får ses som fiasko.

Jag spelar 4 units på denna dubbel och så hoppas vi på det bästa. Osäkerheten här är Vimmerby, men jag tror ändå man plockar hem det tillslut. Betsson betalar dryga 2.41 gånger pengarna och det hugger jag på. Den andra dubbeln finns här: http://www.spelaspel.se/2013/02/speltips-dubbel-2-div-1-212/

Twtter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden