Dortmund hade lekstuga borta mot Werder Bremen när tyska ligan drog igång igen efter ett uppehåll. Nürnberg var inte lika vassa och jag tycker utgången i den här matchen är given och jag kliver in tungt!


Dortmund – Nürnberg
Spel: Dortmund -2 (asian handicap)
Odds: 2.10 @ bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.30

Dortmund ligger på tredje plats i tabellen och man fick en riktig smakstart direkt efter uppehållet när man besegrade Werder Bremen med hela 5-0 på bortaplan! Man spelade mycket fin fotboll och spelar man likadant i den här matchen så blir segersiffrorna utan tvekan lika stora igen! Man avslutade höstsäsongen med en 3-1 seger på bortaplan mot Hoffenheim och en 5-1 seger på hemmaplan mot Hannover i cupen. Nu verkar man fortsätta den fina trenden med att köra över lag och jag tror utan tvekan man har stora chans att köra över Nürnberg här också!

Dortmund värvade in Nuri Sahin under uppehållet men han fick inte mycket speltid senast mot Bremen. Det återstår att se om han får mer speltid i den här matchen eller inte men om publiken får bestämma så lär de försöka ropa in honom ganska omgående i matchen. Dortmund är normalt starka på sin hemmaplan men man har floppat lite den här säsongen och har resultatraden 4-2-2 och målskillnaden 17-8 på dessa matcherna. Det är inte särskilt imponerande för ett lag som Dortmund men man verkar minst sagt ha fått ordning på spelet nu igen och jag tror man vinner tämligen enkelt här!

Motståndarna Nürnberg ligger i botten på en 15e plats och den usla placeringen har gjort att klubben skaffat sig en ny tränare i Wiesinger som gjorde sin första match som tränare nu direkt efter uppehållet. Man spelade borta mot 9:e placerade Hamburg och man såg direkt att han tänkte annorlunda i Nürnbergs spel. Det var offensivt och det märktes tydligt att han ville gå för seger direkt i sin debut som tränare men så blev det inte utan Hamburg var det bättre laget sett över hela matchen och Nürnberg ska vara nöjda med att man fick med sig 1-1 från den här matchen.

Frågan är om man kommer fortsätta spela likadan fotboll även i den här matchen med lika offensivt tänkande? Det märktes tydligt att spelare i Nürnbergs mittfält inte orkade hela matchen när Hamburg började spela med vassa omställningar och eftersom Dortmund är ruskigt vassa på omställningar så det kan bli dödsdömt att spela likadan fotboll även i den här matchen för Nürnberg. Sett över hela säsongen så är Nürnberg riktigt usla på bortaplan med 2-2-5 som resultatrad och 7-14 i målskillnad. Man är uppe i 7 raka bortamatcher i ligan utan seger och av dessa 7 har man åkt på stryk i 5 matcher så bortaformen är ruskigt usel!


Det är äntligen dags för hemmamatch igen för Dortmund och jag tror nästa alla ni läsare vet om vilket fantasiskt stöd man har på sin hemmaplan. Framförallt från klacksektionen som kallas för den ”gula väggen” som tar in ca 25000 personer och som alltid är slutsåld! Nu har det varit uppehåll och hemmapubliken har inte fått se sina stjärnor på över 1 månad så räkna med ett otroligt tryck från hemmapubliken som lär fungera som tändvätska för Dortmund här. Jag tror man fullständigt kör över Nürnberg här!