Champions League-fotbollen fortsätter där vi nu är framme i kvartsfinalernas returmöten. På tysk mark tar Dortmund emot Malaga där båda lagen överraskat positivt så här långt, men i första hand så vill jag nog tro att sagan från den spanska solkusten tar slut här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Dortmund – Malaga
  • Spel: Dortmund över 1,5 mål
  • Odds: 1,55 @ Ladbrokes
  • Units: 8,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Borussia Dortmund kunde visserligen inte försvara sitt ligaguld i den tyska Bundesligan från fjolåret, men i detta Champions League har man gått väldigt bra. Trots att en väldigt svår grupp med bl.a. Real Madrid och Manchester City har man forcerat fram med en riktigt fin fotboll och kan här belönas med en plats i semifinalen. Malaga har kanske, på sitt sätt, stått för en ännu större bedrift efter att ha tvingats stanna av på sin ekonomiska storsatsning för att sälja ett par meriterade namn inför säsongen. Trots det har man häng på CL-platserna till nästa säsong samtidigt som har kunnat bibehålla ett starkt spel även här.

Dortmund kommer till spel utan yttern Jakub Blasczcykowski. Frågetecken på mittbacken Mats Hummels som har varit skadad under en period. Malaga har mittbacken Weligton avstängd, likaså Manuel Iturra. Båda lagen vilade ett antal startspelare i helgens ligamatcher.

Två lag som har stått för fantastiska prestationer i den här upplagan av Champions League. Kvällens hemmalag kom in i det här dubbelmötet som favorit, något jag tror att man kan leva upp till ikväll. Man var snäppet vassare i det första mötet och Willy Caballero var fullständigt briljant i spanjorernas mål, så även orsaken till att man har med sig ett 0-0 resultat till Tyskland. Man lär nog få ännu svårare att freda sitt mål på Signal Iduna Park.

Dortmund spelar ett väldigt rakt, tempostarkt och snabbt spel. Förra veckan visade man att lagets anfallsspel verkligen kan såra motståndet på flera positioner och ytor, där jag tror att det kommer vara en fråga om effektivitet i slutändan. Senast kom man till 13 avslut och man har skapat minst samma antal mot motståndarna man hade i gruppen och i åttondelen. Malaga har i överlag visat upp ett stabilt försvarsspel genom säsongens gång, dock något man har släppt på slutet. Spel på tre fronter (liga, CL och cup) har slitit hårt på bl.a. lagets ålderstigna mittbackar och till kvällens match saknas kaptenen Weligton i mittlåset. Man har en ganska trög och långsam centrallinje som kommer få problem mot ett antal kvicka fötter som hemmalaget besitter.

Malaga har inte lyckat hålla nollan intakt i 10 tävlingsmatcher i följd utanför La Rosaleda. Jag har ytterst svårt att se hur laget ska kunna bryta den sviten här ikväll. I de matcherna har man släppt in 17 mål. Dortmund har gjort 4, 5, 3, 3 och 3 mål i sina 5 senaste hemmamatcher. Man har löst den här linan i 14 av 20 hemmamatcher den här säsongen där man har snittat 2,55 mål/hemmamatch.


Spelet blir Borussia Dortmund att göra minst två mål i matchen.

Testar ytterligare två spel på hemmalaget, även dem hittar ni hos Ladbrokes:
Dortmund över 2,5 mål 2,65 1/10 units
Dortmund över 3,5 mål 5,25 0,5/10 units

/Puyol