Det är dags för sista matchen innan uppehållet i Bundesliga och det kommer oerhört lägligt för Dortmund som har svag form i Bundesliga. Motståndarna Hertha Berlin kommer med fullt självförtroende för dagen men inför den här matchen saknar man många spelare och det bör straffa sig!

Dortmund – Hertha Berlin
Spel: Över 3.5 mål i matchen
Odds: 2.30 @ Betway
Insats: 5/10
Spelstopp: 15.30

Dortmund ser som sagt svaga ut i Bundesliga där man har 1 seger, 1 oavgjord och 3 förluster bakom sig. Man har dock mött tufft motstånd i flertalet av dessa matcher men positivt för laget är att man tog sig vidare i Champions League där Zenit väntar. Laget skadeelände börjar sakta men säkert ordna upp sig men inför den här matchen har man defensiva bekymmer då ordinarie mittbacksparet Hummels och Subotic fortfarande är i sjukstugan så får Sokratis ta hand om mittlåset tillsammans med 18-årige Sarr som känts något darrig i sina framträdanden. Utöver dessa saknas även båda defensiva mittfältarna i Bender och Gündogan så även här får man förlita sig till andrahandssorteringen i truppen.  Det är givetvis inte positivt för Dortmund men idag möter man ett lag som har betydligt större problem i sin defensiv så man får tänka att offensiven är lagets bästa försvar i den här matchen. Offensivt har man riktigt vassa spelare i Aubemeyang, Mkhitaryan, Reus och framförallt Lewandowski som öser in mål för sitt Dortmund. Man förlorade toppmötet senast hemma mot Leverkusen med 0-1 så räkna med en revanschsugen publik som kommer höja sina spelare ett par nivåer här!

Hertha Berlin ser helt okej ut för dagen där man radar upp starka insatser. Man kommer närmast från två raka segrar mot Bremen hemma (3-2) och svaga Braunschweig borta (2-0) så självförtroendet är på topp för laget som har en förmåga att höja sig ett par nivåer när man ställs mot tuffare motstånd. Man har dock ett ruskigt jobbigt skadeläge för dagen där man saknar både första och andremålvakten saknas här samtidigt som tränaren inte har något förtroende för tredje målvakten så idag får 18-årige Marius Gersbeck göra debut inför 80.000 människor på läktarna. Hur ska detta gå? Det blir inte bättre av att man saknar 3 ordinarie försvarare där båda ordinarie mittbackarna Sebastian Langkamp och John Brooks saknas tillsammans med vänsterbacken Johannes van den Bergh. Riktigt tungt för lagets defensiv som kommer få lida i den här matchen när man ställs mot Dortmunds tuffa offensiv som gjort 37 mål den här säsongen (näst flest i ligan). Hertha Berlin har också en vass offensiv där framförallt anfallaren Adrián Ramos är ett ständigt hot framåt. Han ligger för närvarande tvåa i skytteligan med sina 10 mål efter just Lewandowski i Dortmund som gjort 11 mål. Hertha har ett erkänt vasst omställningsspel som kan passa utmärkt mot ett Dortmund som kommer pressa på genom hela matchen och visst kommer bortalaget få chanser att göra mål här, det gäller bara för laget att ta vara på dem…

Lewandowski-1
Är Dortmunds Lewandowski magisk idag och gör 4 mål tro?

Kort summering:
Båda lagen har defensiva bekymmer där framförallt Hertha Berlin bör få stora problem med sin unge debutant i målet som ska försöka spika igen med en helt nykomponerad backlinje framför honom. Det finns dock offensiva kvalitéer i laget som man får förlita sig på i den här matchen och visst kan Adrián Ramos ordna ett mål framåt för sitt Hertha i den här matchen! Dortmund måste vinna för att hänga på i toppen så räkna med ett offensivt Dortmund som kommer ösa på framåt i 90 minuter så Herthas nykomponerade backlinje kommer ställas på riktigt tuffa prov när Aubemeyang, Mkhitaryan, Reus och framförallt Lewandowski öser på framåt. Dortmund spelade 2-2 borta senast mot Hoffenheim medan Hertha vann hemma med 3-2 mot Bremen så vi får hoppas att målformen håller i sig hos lagen här.