Äntligen är det dags för den stora finalen i Champions League. Den känns på förhand ruskigt het på förhand då det står mellan två tyska storlag!

Dortmund – Bayern München
Spel: Över 47.5 varningspoäng
Odds: 2.05 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Regler för varningspoäng – 10 poäng ges för gult kort och 25 poäng ges för rött kort. En spelare kan själv få max 35 poäng totalt. Utvisningar av icke-spelande (Managers, avbytare) räknas inte. 

Det är en ruskigt spännande match på förhand som jag tror kommer bli en väldigt jämn historia. Majoriteten av spelexperterna tror stenhårt på att Bayern vinner det här men jag tror Dortmund kommer stå upp riktigt bra här. Bayern må vara det bättre laget men i en final kan allt hända och Dortmund är långt ifrån avtrubbade här. Båda lagen besitter otroligt vassa omställningar och dessa kan bli avgörande för lagen. Samtidigt är dem perfekta för mitt spel här då det lär bli en hel del spelförstörelse i den här matchen då man vill sabba varandras omställningar vilket innebär gula kort.

Bayern var överlägsna den tyska ligan men man har haft lite bekymmer med Dortmund som stått upp bra mot Bayern. När lagen möttes i början av Maj slutade matchen 1-1 och totalt delades 7 gula -och 1 rött kort ut i matchen. Jag tror oerhört mycket kommer avgöras på mitten i den här matchen och det lär bli oerhört mycket kamp och tuffa tag mellan lagen här. Det talar för ytterligare varningar då båda lagen har riktigt temperamentsfyllda herrar som är riktiga vinnarskallar.

Domare i matchen är Nicola Rizzoli som dömer i Italienska Serie A. Det har varit väldigt mycket diskussion om den här domaren inför finalen då han har varit väldigt dålig i Italien. Han har varit väldigt oberäknelig då han bland annat delat ut flertalet knepiga varningar och är avstängd från att dömma vissa av lagen i Serie A. Enligt Uefa har han gjort bra ifrån sig när han dömt utomlands och om man ser till de 4 matcher han har dömt i Champions League den här säsongen så har han delat ut 24 gula kort och 1 rött kort på dessa 4 matcher!

Han har delat ut 5 gula kort eller fler i 16 av sina 22 matcher den här säsongen och det talar verkligen för det här spelet då han är stenhård med sina kort. På de 22 matcher han dömt den här säsongen har han totalt delat ut 104 gula kort och 6 röda kort vilket ger ett snitt på  5 varningar per match!

Mario-Gotze

Dortmund får klara sig utan Mario Götze som sedan
tidigare är klar för motståndarna Bayern München!

Dortmund får klara sig utan viktige Mario Götze och Owomoyela som båda är skadade. Båda försvararna Hummels och Piszczek dras med skador men de kommer spela med dessa.  
Bayern München får fortsatt klara sig utan Badstuber och Kroos som båda är skadade.

Kort summering:
Det är som ni förstår en stekhet match mellan två tyska storlag som givetvis kommer ge allt i den här matchen och förlust är inte ens att tänka på! De kommer kämpa för sina lag och sina trogna fans ända in i slutet på matchen och skulle något lag ligga under så lär det maskas, bli irreterat och förmodligen kommer varningarna ramla in under matchen. Jag tror som sagt på hård kamp på mitten där det lär vara tuffa tag som gäller och med dagens domare Nicola Rizzoli så känns det utan tvekan som att varningarna kommer ramla in under matchen. Han har snittat 5 varningar under säsongen och han har aldrig tvekat på att varna storspelare så han lär inte lämna något ut slumpen i den här matchen utan det är hård disciplin som gäller med varningar på det mesta. När lagen möttes för knappt en månads sedan slutade det som sagt med 7 gula kort och 1 rött kort…