Det är sista gruppspelsomgången i årets upplaga av Champions League och jag lägger mitt fokus på Dortmund-Anderlecht i en match som inte betyder så mycket överhuvudtaget. Det enda som ändras är att Dortmund kan förlora sin 1a plats i gruppen till förmån för Arsenal men det lär dock inte ske då jag tror Dortmund vinner detta ganska bekvämt.

  • Dortmund – Anderlecht
  • Spel: Dortmund -1.5
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Dortmund har varit ganska överlägsna i denna grupp till skillnad från vad man varit hemma i Bundesliga där det har gått helt tvärtom, man låg till och med sist vilket är sjukt då man utmanat FC Bayern senaste åren och dessutom vunnit 2 guld innan dess. Nåväl man har fortfarande ett bra lag och man börjar få tillbaka fler och fler spelare från skador som inte har så mycket matchträning vilket gör att denna match passar ganska bra. Man startar troligtvis med bästa möjliga backlinje och i övrigt så väntas man starta med idel bra spelare eller vad sägs som Pierre Aubameyang, Shinji Kagawa, Henrikh Mkhitaryan och Adrian Ramos som de 4 offensiva spelarna. Man vann senast i ligan mot Hoffenheim med 1-0 och denna match kan vara ytterligare en match till att höja självförtroendet och börja klättringen i ligan därefter. Man vann bortamatchen mot Anderlecht med 0-3 och nu spelar man hemma mot samma lag och man tycker ju att man bör kunna lösa en vinst med minst 2 mål i alla fall med tanke på vilket lag man troligen startar med. I Dortmund stryker vi skadade Marco Reus och Sebastian Kehl sedan frågetecken kring Jakub Blaszczykowski och Sokratis Papastathopoulos

dortmund_200x200          anderlecht

Anderlecht kommer till denna match helt utan press, man kommer komma 3 i gruppen och det finns inget som kan ändra på det. Hemma i Belgien har man det lite sisådär just nu med 3 raka utan vinst och man har en viktig hemmamatch till helgen som man nästan måste vinna för att inte halka efter allt mer där i toppen. 4 poäng upp till serieledaren Club Brugge, medan det är väldigt jämt där under. Nu ska man till Dortmund och möta ett riktigt bra lag, för det är dom ju fortfarande även om Dortmund hackat i ligan. Men man reser till Tyskland utan viktiga spelare som anfallaren Matias Suarez, mittbacken Bram Nuytinck. Sedan frågetecken på viktiga mittfältaren Steven Defour och Andy Najar som varit bäst i Anderlecht denna säsong. Nu är alla professionella men varför riska att spela några ”halvskadade” spelare i en betydelselös match när man har viktigare matcher i ligan som väntar, som den i helgen. Dortmund har råd att sakna någon viktig spelare då man har bra ersättare och bredare trupp, men Anderlecht har inte råd i en längre utsträckning att sakna viktiga spelare. Man förlorade ju som sagt hemmamatchen mot Dortmund med 0-3 och tror inte det blir så mycket bättre nu när man spelar borta.

Nej jag tror Dortmund tar detta och vinner med minst 2 mål till ett ganska bra odds ändå. Dortmund har mer att spelare för med tanke på att dom vill få matchträning på spelare som kommit tillbaka från skador, samt att man vill bygga på självförtroende och till sist att man vill säkra 1a platsen i gruppen som rent teoretiskt sätt går att förloras till Arsenal.


Summerar vi detta så är Dortmund ett bättre lag och man väntas starta med ett ytterst slagkraftigt lag till denna match. Anderlecht har sisådär form och viktigare match till helgen än denna, då dom ändå hamnar som 3a i gruppen oavsett. Dortmund kommer vilja gå för seger helt klart för att bygga på självförtroendet inför Bundesliga där man måste börja vinna. Anderlecht har skador och frågetecken på viktiga spelare. Nä jag tror helt enkelt Dortmund vinner med minst 2 mål här. Insatsen blir dock bara medel här. Jobba!

/ L’orso