Doncaster är verkligen i stort behov av poäng för att stärka upp sin placering och undvika att bli indragna i streckstriden, dock har man inte presterat det man behöver senaste tiden och 1 vinst på dom 5 senaste matcherna kommer man inte långt med när man slåss i botten. Derby har varit raka motsatsen senaste tiden och spelat stabilt i sina matcher och kommer nu från två vinster med stora siffror. Doncaster lär få det tufft i denna match.

Match: Doncaster – Derby
Spel: Derby
Odds: 1.91 @ Ladbrokes
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 18/4 20:30

Doncaster känner pressen nu när säsongen är på väg mot sitt slut och man ligger farligt nära strecket i botten, inför denna match har man 3 poäng tillgodo ner till strecket från 19:e platsen som man har. Trenden har varit negativ senaste tiden och man har verkligen haft chanserna att öka avståndet ner till strecket men man har helt enkelt inte fått till det. Man hade kunnat få med sig 1 viktig poäng i senaste matchen borta mot Ipswich med tappade 1-1 till 2-1 med bara några minuter kvar av matchen och poängen försvann. 1-0-4 på dom 5 senaste och enda vinsten kom borta mot Leeds med 2-1. Hemma denna säsong har man spelat 9-4-8 med 26/27 i mål vilket inte duger till. Laget dras med en hel del skador också och har så gjort en tid, idag saknas Jamie McCombe, Harry Forrester, Rob Jones och Bongani Khumalo. Frågetecken finns på Richie Wellens och Lucas Neill.

doncasterderby

Derby som ligger på 3:e plats i tabellen har länge haft siktet inställt på 2:a platsen och direktuppflyttning, med så lite tid som återstår är chanserna till det i stort sett lika med noll och man får helt enkelt rikta in sig på att bevaka den placering man har då QPR ligger strax bakom. Derby tog en 3-1 seger hemma mot Huddersfield i senaste matchen, uppgiften blev något enklare efter att Huddersfield fått spela med två man mindre under lite mindre än halva matchen. 3-1 segern mot Huddersfield var den andra raka då man också vann med 3-1 bort mot Blackpool i matchen innan. 3-0-2 på dom 5 senaste och borta har man spelat 10-5-6 med 35/26 i mål vilket får ses som en helt okej insats på bortaplan sett över hela säsongen. Derby har några skador i laget som stör, Paul Coutts och Shaun Barker är borta, tillbaka är dock Jamie Ward och Will Hughes, Simon Dawkins är åter i träning och kan snart vara tillbaka. Patrick Bamford var tillbaka i senaste matchen vilket lär också stärka laget i denna match.

En vinst för Doncaster skulle helt klart betyda en hel del i denna match, men vi måste vara realistiska och sett till lagets senaste prestationer tillsammans med problemen i försvaret lär inte den vinsten bli enkelt. Man möter dessutom ett riktigt starkt Derby som i dom senaste omgångarna visat sig riktigt starka både hemma och borta. Tidigare möten har inte Derby haft några större problem med att vinna mot Doncaster och jag tror ärligt talat inte man kommer att ha det i denna match heller. Lagens senaste prestationer är så långt ifrån varann man kan komma, dock tror jag inte att Derby kommer att få någon promenadseger då Doncaster lär sälja sig dyrt och kämpa in i det sista. Derby spelas med måttlig insats i denna match.