Fortsätter på den inslagna vägen när vi hämtar ett andra spel från UFC 187 där kampsportsjätten återvänder till Vegas för en, trots tunga tapp, riktigt fin gala. Vi går nu på huvudkortets lättviktsmatch där en skada sätter stopp för en högintressant tillställning, men likväl kan vi få fram en ny titelutmanare ändå. Donald ”Cowboy” Cerrone går nu upp mot en tuffing i John Makdessi som har tagit sig an den här uppgiften på kort varsel. Favoriten ska vara en seger ifrån en titelmatch och kommer sälja sig dyrt mot ett fullt överkomligt motstånd där jag inte bara tror på framgång, men jag vill även favorisera ett avslut.

  • Match: Donald Cerrone – John Makdessi
  • Spel: Cerrone att vinna på avslut
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 05.00 24/5

Donald Cerrone (27-6) har haft en tråkig förmåga att falla på målsnöret genom att förlora nyckelmatcher som skulle leda till titeln. Nu har han dock, sedan nederlagen mot Anthony Pettis (fd mästare) och Rafael dos Anjos (nuvarande mästaren), skrapat ihop en fantastisk vinstsvit på 7 raka segrar i det som troligtvis är den tuffaste och jämnaste divisionen bland UFC:s viktklasser. Med hans popularitet och att han nu har en fantastisk chans att komma upp i 8 vinster i följd, oavsett skifte av motstånd, gör att han blir nästintill omöjlig att neka en titelchans. Trots den långa väntetiden har ”Cowboy” haft en hel del tur i att slipper möta den obesegrade ryssen Khabib Nurmagomedov – en match mot kanske den främsta grapplern i MMA där jag är relativt övertygad om att Cerrone hade förlorat på poäng. John Makdessi (13-3) har hoppat in på kort varsel efter att ha gått sin första rond på över ett år för nästan exakt en månad sedan där det blev seger i hemstaden Montreal. Ett betydligt tuffare test väntar nu för kanadensaren som troligtvis kan välkomna ett ”brawl”, vilket borde passa Cowboy ganska väl.

Om man bortser från ytterligare en förmåga som Cerrone har lidit av där han har haft en tendens till att vara något av en ”slow starter”, vilket kan sätta honom i mindre svårigheter inledningsvis, så ser han ut att ha utvecklat de mentala aspekterna rejält de senaste månaderna. Han agerar med större lugn utöver de fina egenskaperna som han redan hade där han är en väldigt fin och teknisk striker, lysande i clinch med en härlig sparkteknik, utöver att han är oerhört kreativ på mattan från ett antal positioner. Där har vi det som främst skiljer de båda kombattanterna åt, samtidigt som träningen på hög höjd bidrar till att han kan driva igenom ett väldigt högt tempo över 3 ronder, utöver erfarenheten och att Cowboy även ska ha en fördel på fötterna där matchen startar.


Donald Cerrone är och ska vara storfavorit, jag vill dock även ge honom bättre möjligheter till att vinna matchen via ett avslut inom 15 minuter. Undantaget mötet med Benson Henderson, även det en fd mästare i lättvikt, har Cowboy dominerat samtliga av sina matcher under den här segerraden där han likväl kunde ha avslutat de övriga av de 2 (om man räknar till 6 vinster) matcherna också. Favoriten ska vara numret större på alldeles för många punkter och borde sätta tillräckligt många attacker för att eventuellt hitta luckorna för en finish. Donald ”Cowboy” Cerrone att vinna matchen på ett avslut – oavsett vinnande metod, spelas med en medelinsats.

/Puyol