Ivan Dodig ifrån Kroatien möter en formstark spelare vid namn Guido Pella, men kan Pella hålla upp formen? Jag tror jag har svaret.

  • Matchen : Dodig – Pella
  • Liga : Franska Öppna
  • Speltips : Ivan Dodig -3.0 games i matchen
  • Odds : 1.81 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 13.00

 

Ivan Dodig ifrån Kroatien var tills i år en urusel grus spelare men han har visat i början av året att han kan spela grus, speciellt emot dom lite bättre spelarna där han har hängt med väldigt bra. Dodig är en spelare som lever på att alltid ge allt så att han ska komma in med dålig attityd emot en spelare som inte har varit med på ATP touren så mycket förut känns väldigt långsint. Ivan spelar väldigt mycket dubbel och sedan dess har han börjat fokusera mycket på sitt nätspel och sin serve där han har fått mycket mer variation än tidigare och blir mycket mer svårläst. Hans grundslag är helt okej, det är inga slag man springer runt och är rädda för men han är en spelare där man måste slå kanske ett slag extra för att göra en vinnare än mot en vanlig spelare då han är otroligt bra i defensiven.

Guido Pella ifrån Argentina kom förra veckan till semifinal i en ATP turnering i Dusseldorf, allt tack vare att ingen i hans lottning fram tills semifinalen försökte vinna. Alla sparade sig till Franska Öppna för dom tror att dom har mer poäng och pengar att hämta här är dom hade i Tyskland. Okej, Pella spelade bra men det brukar komma bakslag, han är inte van att spela så många matcher med så högt tempo på kort tid och nu ska han in i en Grand Slam? Nej, om Monaco får ett totalt bakslag igår så kommer Pella också få det i min åtanke. Pella var inte ens en top spelare på Challenger touren på grus innan Dusseldorf och jag anser att dom har rankat han för högt bara för att det var förra veckan han var ”bra”. Pella har dock ett ok grus spel, en bra forehand, misstagen kommer på backhanden så jag tror att Dodig kommer försöka spela mycket dära.

Jag är rätt säker på att Dodig vinner matchen och om han gör det så lär -3 games gå in rätt enkelt, dock vanskligt med Dodig och grus men jag anser att han ska vara större favorit i denna matchen sett tills hans tidigare framgångar på grus i år.

Lycka till!

/Lidde