Indian Wells har börjat starkt med två vinster och en push, nu är det dags för andra omgången och jag var inte imponerad över Dodig’s spel mot Sousa, det var snarare Sousa som var oduglig. Det går lite för långsamt för Dodig, han får inte in sina winners och hans spel i övrigt går inte hem här helt enkelt.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Indian Wells
  • Match: Dodig – Ferrer
  • Spel: Ferrer -1.5 set
  • Odds: 1.68 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 23:30

Ferrer är i en otroligt bra form nu och han presterar på både hardcourt och gruset. Det är svårt att stoppa honom i denna form och underlaget passar honom perfekt här. Han kommer kunna bolla och trötta ut Dodig rätt lätt här, som inte alls har visat att han hanterar underlaget bra. Han har en fantastisk bollkänsla och det är i början av säsongen som han presterar som bäst, i år så har han vunnit nio matcher i raka set och man märker direkt att på de lite långsammare banorna så har en helt annat kontroll över spelet och styra det mer. Detta är hans första match och även om statistiken inte talar för en 2-0 vinst så är förutsättningarna helt annorlunda, det är endast på snabbare underlag som han har tappat set mot Dodig.

Dodig imponerade inte mot Sousa, det var ett trött match som inte innehöll något bra spel. Man märkte att de var lite obekväma med underlaget och ingen kunde hålla en bra nivå. Utöver den matchen så har han inte hittat sitt spel helt och hållet, han har endast vunnit 50% av sina matcher i år och jag ser inte hur han ska kunna ta ett set ikväll. De matcherna han har förlorat har varit i två raka och det har varit mot betydligt sämre motstånd.

Ferrer -1.5 set har driftat till 1.68 och det är tacksamt, den kan inte fortsätta drifta och i min bok ska vi ha minst tio punkters värde vid stängning.

@haegge1