Äntligen lördag med stort utbud. Jag har bestämt mig för att ta en närmare titt på matchen mellan Doboj Kakanj och FK Sarajevo i den Bosniska Premier League. Det är två väldigt olika lag som ställs mot varandra. Doboj Kakanj är ett lag som är svåra att besegra på hemmaplan, det är inte lätt för topplagen att komma till FK Mladost Doboj-Kakanj arenan och få med sig tre poäng. Nu är det dock ligans bästa lag, om man ser till truppen, FK Sarajevo som kommer på besök. Kommer Doboj Kakanj fortfarande vara obesegrade hemma efter dagens omgång?

  • Match: Doboj Kakanj – FK Sarajevo
  • Spel: FK Sarajevo Draw no bet
  • Odds: 1,61 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 13:30 24/10

Efter 100 dagar av byggnadsarbeten av den nya arenan FK Doboj Kakanj som ligger i byn Doboj 2 km från centrum, pågår de sista förberedelserna inför dagens match i den 13: e omgången av Premier League där Doboj Kakanj välkomnar de regerande mästarna FK Sarajevo. Hemmalaget kan glädjas åt en helt nybyggd arena vilket säkert kommer vara en historikt ögonblick sedan laget bildades 1959. Doboj har spelat stabilt på sistone, man förlorade senaste cup matchen borta mot Novi Grad, men där vilades även några viktiga spelare. I ligan har det faktiskt gått bättre än väntat och jag är säker på att ledningen och supportrarna är nöjda med det laget har presterat hittills.

FK_Mladost_Doboj_Kakanj FK_Sarajevo_logo

FK Sarejevo är utan tvekan den bästa klubben i Bosniska Premier League. Man började säsongen lite trögt för att sedan komma igång och visa sitt fulla kapacitet. Nu jagar man Sloboda som är tre poäng före i tabellen. Den kroatiske anfallaren Leon Benko leder skytteligan och har verkligen kommit igång, viket är avgörande om FK Sarajevo skall ta hem ytterligare en mästerskapstitel. Han gjorde två mål senast i cupen mot Slavija där man vann med 4-1. Nu väntar en svår uppgift när man reser till Doboj. Men tanke på att bortaspelet har sett ganska trögt ut flera matcher i följd. Hemma är man fortfarande ligan bästa lag, men borta har det sätt lite darrigt ut, speciellt i början på säsongen. Den här matchen är verkligen viktig för deras skull. Skall man lyckas bryta den negativa trenden på bortaplan, det återstår att se.

Det Sarajevo visat upp de senaste veckorna och den truppen laget har så borde de ta hem segern, även om det kommer vara jämt, men nu har Doboj fått en helt ny arena, man har publiken bakom sig och laget har spelat riktigt bra hemma. Jag väljer lite säkrare alternativ. Mitt spel blir FK Sarajevo draw no bet. Vilket innebär att om det blir oavgjort i matchen så får man insatsen tillbaka. Bet365 erbjuder ett odds på 1,61

/ Akilles_80