Stadion Narodowy i Warszawa står som värd för kvällens Europa League-final mellan ukrainska Dnipro och spanska Sevilla. Spanjorerna är titelförsvarare och ska ses med bra chans till att plocka hem turneringen för andra året i rad. Men jag hoppar 1×2 och testar istället ett målspel på ”gästerna”.

  • Match: Dnipro – Sevilla
  • Spel: Sevilla över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Dnipro är den stora skrällen i den här turneringen och har tagit sig till final genom att slå ut lag som Olympiakos, Ajax, Club Brugge och nu senast Napoli. Inte något benhårt motstånd kanske och ukrainarna har hela tiden gått vidare med små marginaler, men det är ändå imponerande. Extra imponerande då laget tvingats spela på ”bortaplan” i samtliga matcher i turneringen, även fast matcherna spelats på ukrainsk mark. Det är väl en liten fördel för Dnipro till dagens match, om än en liten sådan. Dnipro var kraftigt nedtryckta i skorna i bortamötet mot Napoli och med lite skärpa i avsluten från italienarna hade Dnipro aldrig tagit sig till den här finalen. Nu blir det en minst lika tuff match och det skulle förvåna mig om laget orkar stå emot Sevillas offensiv. Det krävs nog att målvakt Denys Boyko gör sitt livs match i buren i sådana fall.

Hos Dniro stryker vi Roman Zozulya och Sergiy Kravcjenko. Startelvan ser ut att bli den samma som senast mot Napoli.

dniproSevilla_200x200

Sevilla har stått för en bra säsong trots att laget bommade CL-spel via ligaspelet. En femteplats kanske inte låter så imponerande, men man kan inte skämmas med lag som Valencia, Atletico, Real Madrid och Barcelona framför sig. Nu har laget istället chans på CL via den här turneringen och det är en chans jag inte tror man bränner. Laget är mycket välbalanserat och dessutom har man rutin av den här typen av matcher från förra årets EL-final. Laget har även en mycket fin målform där man senast blev nollade mot Atletico i början av januari. Efter detta har laget spelat 19 tävlingsmatcher och löst den här linan vid 17 tillfällen. Det finns en fin offensiv hos laget där vi bör nämna spelare som Vitolo och Vidal, som nyligen belönats med en varsin landslagsplats. Sedan har vi Bacca och Gameiro uppe på topp som alternativ, där båda är sylvassa i kontringsspelet.

Hos gästerna stryker vi målvakt Beto och mittback Pareja. Enda lilla avbräcket där är Pareja, men det påverkar inte målspelet på Sevilla.


Sevilla är det klart bättre laget av dessa två och just rutinen från förra årets final tror jag betyder väldigt mycket. Dnipro hade en stor portion tur mot Napoli i förra omgången och här tar den slut. Sevilla vinner finalen men man gör även över 1,5 mål tror jag. Testas därför med en medelinsats.

/e@sy