Dags för returen från förra veckan där Dnipro med en osannolik tur fick med sig 1-1. I en match där Napoli dominerade totalt och borde gjort 2-3 mål till innan Dnipro fick ett offside-mål med sig, där 2 man stod ca 1 meter offside. Nu är det ny match med förutsättningarna att Napoli måste göra mål, vilket såklart gör att vi kommer få se ett offensivt bortalag här, samtidigt där Dnipro säkerligen kommer försvara sig så bra dom kan. Men skulle det bli en något sämre insats av Napoli gentemot förra matchen lagen emellan så vinner Napoli detta ändå.

  • Dnipro – Napoli
  • Spel: Napoli över 1.5 mål
  • Odds: 2.10 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 21.05

Dnipro är ett lag med solid defensiv, fast förra matchen mot Napoli var det nästan bara tur som hjälpte laget från att komma ifrån med ett bra resultat, förutom det faktum att domaren hjälpte dom med det där offsidemålet där 2 spelare stod typ 1 meter offside. Det är klasskillnad mellan dessa lag och Dnipro, trots hemmaplan, ska egentligen inte kunna rå på Napoli tycker jag. Man spelade en ligamatch i söndags där man på hemmaplan förlorade med 0-2, nu vet jag dock inte om man roterade spelare inför just den här matchen men nu möter man ett lag med mycket bättre spelare. Släpper man inte ett mål hyfsat tidigt så kommer man få problem då Napoli är ruskigt bra på omställningsfotboll med dess snabba offensiva spelare.

Saknas gör mittfältarna Kravchenko och Zozulya, frågetecken på en annan mittfältare med namn Shakhov. Spelare som har mycket speltid i Europa League denna säsong.

dnipro   napoli_200x200

Napoli har varit riktigt bra offensivt i exakt 1 månad nu där dom spelat 9 matcher och gjort 24 mål, vilket är mer än 2 mål per match. Men det borde såklart varit mer, speciellt i matchen mot Dnipro förra torsdagen där man bara gjorde 1 mål. Men hade massor av chanser att göra både 2,3 eller 4 mål. Bland annat så hade man en boll i virket och så vidare och så vidare. Och sen kom det där snöpliga oturliga offsidemålet som förändrade förutsättningarna helt. Nu måste alltså Napoli göra mål här och det passar det rekade spelet i afton. För jag tror absolut man gör mål och skulle det komma tidigt, så kommer Dnipro vara tvungna att blotta sig bakåt och då är Napoli väldigt skickliga på att ställa om och attackera.

Man kommer till Ukraina med ett väldigt bra lag där samtliga offensiva spelare som brukar vara med är tillgängliga så det finns egentligen ingen oro såhär på förhand i alla fall. man bör påpeka det att sen Insigne kom tillbaka från skada så har Napolis offensiv blivit otroligt mycket bättre och han kommer såklart spelar även här. Full fart framåt för Benitez herrar!


Dnipro är ett hyfsat bra lag, fast man måste ju erkänna att man haft en hel del tur på vägen till Semifinal, och som även fortsatte i semifinal match 1, men nu tar den turen slut, måste den bara göra. Ska vara klasskillnad mellan dessa lag, punkt. Napoli är inne i en riktigt bra period offensivt sätt och har svårt att se att man går mållösa härifrån. Och gör man bara mål så måste Dnipro framåt och då kommer Napoli kontra in minst 1 mål. Man kan även spela raka 2an, men eftersom jag tror Napoli gör minst 2 mål så är oddset bättre på överspelet på bortalaget här. Jag spelar Napoli över 1.5 mål till oddset 2.10. Insatsen får bli en ganska hög valör. Avanti Napoli!

/ L’orso