Djurgården har suverän form och möter ett tight spelande Tingsryd på hemmaplan. Jag förväntar mig en tät match där Djurgården drar det längsta strået. Sanningen är dock är Djurgården har vissa problem med att få in pucken i motståndarkassen ibland.

  • Match: Djurgården – Tingsryd
  • Speltips: Tingsryd +2.5
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 13/1, 16.00

Djurgården är just nu ett av seriens bästa lag och har vunnit 12 av de senaste 15 matcherna. Man har fått lite bättre utdelning på slutet och spelar stabilt bakåt. DIF har en mycket bättre trupp än TAIF och ska absolut vinna denna match, vilket de säkert kommer att göra också, men klarar de att vinna med tre mål eller mer? Det är ett ganska stort handikapp och eftersom Djurgårdens spel har en tendens att låsa sig offensivt så får det här som ett helt okej spel. Man har en duktig målvakt i Chet Pickard, men kan tänka mig att Adam Reideborn får chansen här istället. Ska dock inte spela någon roll.

Tingsryd spelar tight och har en riktigt bra målvakt. Michal Zajkowski har gjort flera dundermatcher och han har räddat Tingsryd många gånger. Man tog för några omgångar sen bland annat en riktigt stark poäng borta emot Leksand, och kan man göra det så lär man klara att hålla ner siffrorna mot ett ineffektivt Djurgården. Jag räknar med att TAIF kommer gå in med att spela med en tight box så att Djurgårdarna får det svårt att ta sig in på mål, och sedan gå på kontringar. Tingsryd lär mäkta med att göra minst ett mål på DIF och jag tror inte Djurgården klarar av att göra fyra på Tingsryd. Skulle de göra det så får väl Tingsryd göra minst två då.

Det är hockey vi snackar om och Djurgården har näst sämst skottprocent i allsvenskan och mot ett tight spelade Tingsryd kan de få svårt att dra ifrån. Tingsryd har dock den sämsta effektiviteten i allsvenskan, men tror ändå det blir jämnt här. DIF har vunnit båda säsongens möten med 2-0 och det är dags för Tingsryd att göra säsongens först mål på DIF. Förväntar mig en jämn match målmässigt och jag tycker handikappet +2.5 på Tingsryd är lite högt. Unibet betalar 1.90 på detta medans de flesta andra ligger på 1.70-1.75. Det är någon tiondel för högt och jag klipper detta med en låg insats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden