Allsvenskan börjar närma sig till absoluta slut där den sista omgången spelas nu till helgen. Ett fåtal lag har fortfarande något att spela om och ett av lagen hittar vi på Stockholm Stadion ikväll – ett lag som jag skulle vilja ge goda möjligheter till poäng.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan, Sverige
  • Match: Djurgården – Syrianska
  • Spel: Syrianska +0,5
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.05

Två lag som jag tycker har gjort ungefär vad man kan förvänta sig av dom sett till vilka trupper man förfogar över, med undantag för hemmalaget som nog hade placerat sig något högre om man hade haft Erton Fejzullahu (värvades i somras) från start. En spelare kvällens gäster hade kunnat vinna mycket på om man lyckas låsa ner honom i en match där samtliga poäng är av värda medan Djurgården, i princip, har gjort sitt för den här säsongen.

Djurgården kommer till spel med ungefär samma manskap som nu på slutet. Ett par långtidsskador sedan tidigare, dock inte på någon ledarfigur. Inga större avbräck vad jag har kunnat hitta hos gästerna heller.

Den 16:e september spelade Djurgården ett derby mot AIK på Råsunda. Runt den tiden hade man fortfarande en liten chans till att nå ett Europa League-kval till nästa säsong. Där blev man fullständigt överkört av ärkerivalen och jag tycker inte att man riktigt har hämtat sig efter det. Det enda laget man har lyckats besegra efter det är GAIS, ett lag som parkerar allra sist i tabellen och det med skaplig marginal.

Syrianska har två poäng till godo på GIF Sundsvall som innehar kvalplatsen i nuläget, och man kan ganska snabbt räkna ut att den här matchen betyder hyfsat mycket mer för deras del. Via minst en poäng (kan vara helt klart för Allsvenskan 2013 om man vinner) kan man fortfarande vara i förarsätet för att slippa kvalspel. Detsamma gäller faktiskt även om det blir en förlust ikväll, men det är nog ingen risk man vill utsätta sig för.

Syrianerna från Södertälje är visserligen inte i toppslag dom heller, men de två senaste insatserna (kryss i båda) har varit stabila, speciellt om man ser till att man fixade 1-1 mot ett guldjagande AIK på Råsunda vilket gör att man bör kunna ta med sig en positiv känsla in till den här matchen. För Djurgårdens del så är denna ”betydelselösa” (sett till att jaga någon viktigare position, vilket kan ha både sina för- och nackdelar) match den absolut sista på Stockholms Stadion, som bör vara en morot, men likt de senaste hemmamatcherna, där publiken inte direkt har vallfärdat till arenan, så förväntar jag mig inget större drag.

______________________________________________________________________

Ett bra motivationsspel i mina ögon. Förväntar mig en jämn match och om man ger bortalaget minst 58 procents chans till poäng i detta skede så tycker jag att den här är värd att prova. Spelet hittar ni under ”fler asian handicap” och är alltså detsamma som dubbelchans (x2).

/Puyol