Omgång tjugotvå i SHL spelas denna torsdag. Sex matcher och många intressanta matcher att följa. Men jag spanar in mötet mellan Djurgården – Skellefteå på Hovet. Där ett hemmalag fick ett slut på sin poängsvit med poäng i sju raka matcher då laget i förra omgången föll mot Leksand med 5-3 på bortais. Medan Skellefteå hoppade in på vinnarspåret efter att ha besegrat Örebro med 2-1 på hemmaplan. Kan Skellefteå ta två raka segrar?

  • Match: Djurgården – Skellefteå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Skellefteå
  • Odds: 2,14 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 20/11, 19:00

Djurgården föll som sagt i lagets förra match borta mot Leksand. En match som Leksand kom ut glödheta och var det bättre laget i den första perioden och hade en välförtjänt 1-0 ledning. I den andra perioden spelade Djurgården upp sig och hämtade ikapp 0-2 till 2-2. Men dryga minuten senare kom 3-2 från Leksand och innan perioden var slut kom 4-2. Djurgården fortsatte vare snäppet bakom motståndarna i den tredje perioden och 5-2 kom. Djurgården reducerade till 5-3 och hade bra tryck för reduceringar men förlorade matchen.

Förlusten innebar Djurgården’s första match utan poäng på sju matcher. Med tre segrar och poäng i lagets fem senaste matcher är Djurgården seriens fjärde formstarkaste lag.
Men efter förlusten senast tappade Djurgården en placering i SHL’s jämna tabell. Efter tjugoen spelade omgångar ligger Djurgården på en femte plats med trettiotre poäng. Samma poängskörd som fyran Växjö men bara ett mer än sexan och sjuan, Linköping och Örebro.

Hemmaspelet har varit stabilt under säsongen. Med tio spelade matcher har Djurgården spelat till sig nitton poäng. Det gör laget till seriens sjunde bästa hemmalag. Med en statistik på sju segrar, varav tre efter övertid/straffar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 24-25.
Djurgården vann lagets senaste hemmamatch mot HV71 med 3-2 efter straffar. Djurgården har på lagets fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster.

Djurgården kommer till spel utan: (enligt skadekollen.com)
Mattias Guter
Markus Nordlund
Alexander Falk
Sebastian Lauritzen
Daniel Fernholm

djurgarden_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå fick äntligen vinna i SHL. Efter att laget har radat upp tre raka förluster bröts trenden i den förra hemmamatchen då Örebro kom på besök. Efter en trevande inledning med låg intensitet och avvaktande spel tog hemmalaget ledning. Men Örebro kvitterade innan första akten var slut. Den andra perioden hann knappt börja innan 2-1 kom. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut och trots mängder av chanser från hemmalaget stannade segersiffrorna på 2-1.

Med Skellefteå’s svaga poängskörd den senaste tiden och med lagets två segrar på lagets fem senaste har Skellefteå spelat till sig sex poäng. Det gör Skellefteå till seriens nionde formstarkaste lag.
Men trots att laget hade en dålig trend så hittar vi trots allt Skellefteå högt upp i tabellen. Efter lagets tjugoen spelade matcher och fyrtio poäng ligger Skellefteå på en andra plats. Med tre poäng bakom serieledarna Frölunda och fyra före trean HV71.

Förra säsongen var Skellefteå överlägsna vart dom än spelade men i år är laget inte lika överlägsna på bortaplan. Med tio spelade bortamatcher har laget spelat till sig tretton poäng. Det gör Skellefteå till seriens sjätte bästa bortalag. Med en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar, sex förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 29-29.
Skellefteå förlorade sin senaste bortamatch mot Linköping med 3-1 Förlusten var lagets andra raka torsk på bortaplan och tredje på lagets fem senaste.

Skellefteå saknar bara Markus Svensson som är dag till dag och Nick Sörensen.

En match lagen emellan tidigare under säsongen.
Den matchen spelades i Skellefteå Kraft Arena där Skellefteå vann med 3-2. Detta efter att först ha tappat en 1-0 ledning till underläge 1-2 för att sedan vända i den tredje perioden till 3-2.

Bygger Skellefteå vidare på spelet senast mot Örebro?
Skellefteå hade en tuff period i SHL och laget radade upp tre raka förluster. Det hör inte till vanligheterna att Skellefteå förlorar så många matcher i rad. Det leder till att jag inte heller tror att laget förlorar ikväll.
Skellefteå är ett bra hockeylag trots näst intill en helt ny spelartrupp. Men med lagets tränare och klubbens skicklighet visar laget Hockeysverige att laget är i toppen för att stanna.
Nu kommer Skellefteå till spel med nästan hela truppen tillgänglig. Samtidigt som laget äntligen fick vinna senast och vid seger idag finns möjligheterna att laget ska kunna ta tillbaka första platsen. Det skall tilläggas att segern senast var rättvis.
Skellefteå har laddat upp för mötet genom att kolla på video från första mötet och Djurgården’s senaste matcher.
Djurgården spelade inte bra senast, framförallt inte i försvaret. Djurgården lär vara rejält uppumpade inför vad som komma skall och det kommer Skellefteå kunna utnyttja.
Med Skellefteå’s få skador mot Djurgården’s större skadelista har Skellefteå fördel med sin bredare trupp och stabilare spel.
Skellefteå vann som sagt även det första mötet efter en stark vändning. Viktigt att ha med sig i bakhuvudet och jag tror Skellefteå tar sin andra raka seger här.
Mitt spel blir Skellefteå som segare till 2,14 hos ComeOn.