Skarpt läge för Djurgården nu när man behöver gå rent i resterande fyra matcher för att ens ha en chans till elitserien nästa säsong. Samma läge gäller för Örebro som parkerar en poäng bakom Djurgården för tillfället. Tror det kan bli kross här!

  • Match: Djurgården – Örebro
  • Spel: Djurgården -1,5 (3-vägs)
  • Odds: 1.90 @ expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Djurgården ligger minst sagt pyrt till i dagsläget och måste nog vinna resterande matcher om man ska fortsätta spela i elitserien. Nu är det inte säkert att detta räcker trots allt då Rögle måste tappa en del poäng på vägen. Jag såg Djurgården senaste match uppe i Timrå och det såg faktiskt riktigt bra ut stundtals, men man är på tok för bekväma vid offensivt mål. Nu var det ett individuellt misstag i powerplay som fällde Djurgården där och jag tycker man var värda minst en poäng sett till hur hela matchen såg ut. Nu tror jag att Örebro får sota för detta rejält på Hovet ikväll.

Man har samma manskap till sitt förfogande som i senaste matchen mot Timrå.

Dags för Challe att tända sitt lag nu!

Dags för Challe att tända sitt lag nu!

Örebro stod för en riktigt fin prestation senast då man krigade ner Bofors i derbyt, 3-0 slutade siffrorna i den matchen. Men Örebro är fortsatt sist i kvalserien och efter ikväll är man garanterat bortspelade från avancemang till elitserien. Jag tror inte spelarna själva tror på detta och i deras skalle är det nog bara semester just nu. Anledningen till att man ansträngde sig lite extra senast var ju givetvis pga att det var ett hatderby, nu tror jag att soppan är slut i truppen.

Man har även haft lite problem internt då assistkungen Conny Strömberg blivit avstängd utav Örebro, avstängningen gäller resten av kvalserien. Givetvis drabbar detta Örebro då Conny i sina bästa dagar kan vara helt fantastisk. Även Robin Sterner kan Örebro räkna bort då han kallats tillbaka till Färjestad sen några matcher tillbaka.


Djurgården kommer sätta full fart från början här och har absolut ingenting att förlora. Örebro som är lite mätta efter derbysegern senast kommer få det otroligt tufft tror jag!

/e@sy