SHL spinner vidare och vi går in i många lags jobbigaste månader för säsongen, november. En månad som är mörk och många lag brukar hittar sin formsvacka just i november. Idag är det full omgång i SHL och fokus läggs på mötet mellan Djurgården – Örebro. Två lag som spelat otroligt målrikt den senaste tiden. Samma visa idag?

  • Match: Djurgården – Örebro
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,65 @ Betsafe
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 1/11, 16:00

Djurgården kommer till spel med en otrolig målform. Laget har inte gjort mindre än TOLV mål på lagets två senaste matcher. Noterbart är att båda dessa matcher spelades på bortais. Först strafförlust mot Växjö med 6-5. För att i förra omgången besegra Brynäs på bortaplan med hela 4-7!

Med segern senast så har Djurgården tagit poäng i fyra raka matcher och har spelat till sig 27 pinnar och ligger på en sjätte plats i tabellen. 
Djurgården har inte haft några större bekymmer med målskyttet för att vara nykomlingar utan med sina 47 mål framåt är Djurgården det sjätte målfarligaste laget i SHL. Ett snitt på 2,76 mål framåt per match.

Hemma på Hovet har laget varit stabila. Efter åtta hemmamatcher har laget en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar och endast två förluster och en målskillnad på 19-20. Det ger ett snitt på 4,87 mål per match.
Djurgården har spelat till sig sexton pinnar i hemmaborgen och det gör laget till SHL’s femte bästa hemmalag för stunden.
Djurgården’s senaste hemmamatch var mot Luleå. Då vann laget med 2-1. Noterbart är att fyra av Djurgården’s fem senaste hemmamatcher har slutat över 4,5 mål.

Djurgården kommer eventuellt till spel utan:
Alexander Falk
Robin Alvarez
Sebastian Lauritzen
Daniel Fernholm

djurgarden_200 V.S orebro_200

Örebro är ett puckskickligt lag som alltid gillar att anfalla och försvarsspelet är inte det starkaste i SHL. Nu kommer Örebro närmast från en strafförlust på hemmaplan mot Modo med 3-4. Örebro tappade ledningen tre gånger och såg ut att ha antagit att segern var deras när 3-2 målet kom för hemmalaget.

Med den poängen senast så har Örebro tagit poäng i fem raka matcher. Varav laget nu har två raka strafförluster emot sig. Örebro har överraskat och med sina 28 inspelade poäng så finner vi laget på en fjärde plats i tabellen efter 17 spelade omgångar. Även Örebro är målfarliga och med sina 48 mål framåt är Örebro SHL’s femte målfarligaste lag.

Örebro har till skillnad från förra året varit riktigt stabila på bortaplan. Laget har på åtta bortamatcher tagit poäng i fem av dessa, efter fyra segrar, fyra förluster, varav en efter straffar och en målskillnad på 19-19. Det ger ett snitt på 4,75 mål per match och en poängskörd på 13 pinnar. Det gör Örebro till seriens fjärde bästa bortalag.
Örebro’s senaste bortamatch var mot HV71. Där föll laget med 4-3 efter straffar. I fyra av Örebro’s fem senaste bortamatcher har slutat över 4,5 mål.

Örebro saknar eventuellt idag:
Thomas Enström
Tomas Skogs
Julius Hudacek

Åtta av lagens senaste möten har slutat över 5,5 mål!
Den här säsongen har laget tagit sig an varandra en gång. Den matchen spelades i Örebro och där kunde Örebro vinna med 5-4 efter förlängning. Men Djurgården stod för en sanslös upphämtning och kom ikapp från 1-4 till 4-4 på inte ens två minuter med dryga två minuter kvar av matchen.

Tv å av av säsongens överraskningar ställs emot varandra.
Djurgården som vi hittar på en sjätte plats har gjort en bra start på säsongen och viker inte ner sig. Örebro hittar vi på en imponerande fjärdeplats och dom spelar verkligen sitt spel och gör det bra.
När dessa två lag möts brukar det bli speciella tillställningar med massor av mål där lagen verkligen visar vad dom är kapabla till och vill vinna matcherna till varje pris.
Nu är det ju så att Djurgården verkligen har hittat målformen. TOLV mål på lagens två senaste matcher är imponerande. Samtidigt som Örebro inte har seriens bästa defensiv och saknas J. Hudacek idag så kan det bli ett kännbart avbräck. Men offensiven är det inget fel på då laget har gjort elva mål på lagets tre senaste matcher. 
Med två lag som har hittat målet och försvarsspelet är någon annanstans då båda lag har släppt in massvis med mål den senaste tiden. Samt att lagens åtta senaste inbördes möten har slutat över 5,5 mål så tvekar inte jag och spelare något säkrare över 4,5 till 1,65 hos Betsafe men kör även en mindre slant på över 5,5 till 2,32 hos samma bolag.