Tre omgångar av hockeyallsvenskan ikväll och det är ett spännande möte vi har framför oss på hovet mellan Djurgården och Örebro. Hemmalaget har öppnat riktigt svagt och placerar sig långt ner i tabellen. Blir det en vändning med Gabriel Landeskog i laget?

  • Match: Djurgården – Örebro
  • Spel: Djurgården
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Djurgården har inte öppnat som man förväntade sig och placerar sig först på en 11:e plats i tabellen just nu. Senast gjorde man en bedrövlig insats mot Leksand och jag kan tänka mig att spelarna fick höra både det ena och andra från tränare Challe Berglund. Men trots det usla spelet så fick man med sig en pinne ifrån den matchen och det kan vara början på en vändning. Nu är det hemmais och det förväntas storpublik till Hovet när Gabriel Landeskog återvänder till klubben som fostrat honom. Gabriel är en hårt jobbande forward och jag tror han kommer dra med sig hela Djurgården och sätta fart på en del ”trötta” spelare ikväll. Gabriel som till vardags är kapten i sitt Colorado är givetvis en kanonvärvning och med hans ledaregenskaper tror jag att Djurgården börjar sin klättring i tabellen nu. Philip Holm bröt näsan mot Leksand och blir inte med ikväll. tillbaka och tillgänglig för spel är Michael Holmqvist efter sjukdom.

Gabriel Landeskog är tillbaka i Djurgården.

Örebro ligger på en andraplats i hockeyallsvenskan efter överraskningen Troja/Ljungby, men kan vid en seger ikväll ta över förstaplatsen. Man kommer ifrån en 2-4 förlust på hemmais mot Oskarshamn i en match som man borde vunnit med ganska klara siffror. Det skapades chanser på löpande band men avsluten var för svaga i kombination med att Linus Fernström spelade riktigt bra i kassen för Oskarshamn. Nu har man en tuff bortamatch framför sig där man dessutom saknar Emil Kåberg som skurit av sig tumsenan. Sedan tidigare saknas även Johan Adolfsson på grund av en hjärnskakning och det är även ett frågetecken för backen Johan Motin idag. Inte de defensiva problem man vill ha på bortais mot ett Djurgården som säkerligen kommer sätta press på Örebro från start här.


Jag tror Djurgården kommer vara rejält revanschsugna efter förra insatsen mot Leksand och man lär knappast visa upp samma lama spel inför hemmapubliken. Med lite nytt blod i Gabriel Landeskog i laget så kan Djurgården få den knuff framåt som man verkligen behöver just nu.

Eftersom Örebro har lite defensiva bekymmer till dagens match men en grym offensiv så tycker jag även att ett överspel är på sin plats. Därför lägger jag ett sidospel på över 5,5 mål i matchen till 1,90 hos expekt – 5/10 units spelas på detta.

/e@sy