Allsvenskan bjuder på en match denna söndag, så även en allsvensk premiär på den nyinvigda Tele2 Arena i vår huvudstad. Ett nyinflyttat Djurgården tar sig an Norrköping i en spännande drabbning mellan 10:an och 11:an i tabellen. Jag väljer att gå på ett gammalt beprövat kort när det ena gänget är inblandat.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Djurgården – Norrköping
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,925 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.30 21/7

Djurgården fick ge sig till slut, så även Per-Mathias Högmo som hade skaffat sig ett riktigt fint facit sedan han tog över för drygt 2 månader sedan. Efter att ha varit obesegrat i 7 ligamatcher i följd, vilket förde laget ovanför nedflyttningsstrecket, slogs man tillbaka i bortamötet med Mjällby efter en riktigt dålig fotbollsmatch. Norrköping har varit desto mer ojämnt från start utan att ha hittat någon tydlig linje för året. Räddade en poäng sent borta mot Gefle förra helgen, där man nu är obesegrat i 5 bortamatcher i rad.

Djurgården kommer till spel med en fullt ordinarie trupp. Norrköping ställer upp med samma lag som senast, där Siim Luts, Joonas Tamm och James Frempong saknas sedan tidigare.

gras1

_DSC0223_130418_559

Djurgårdspremiär på Tele2 Arena. Premiärer brukar bädda för intensitet och tempo, vilket jag ser som positivt inför det här spelalternativet. Som jag har nämnt ett par gånger förr, ett alternativ som brukar gå hand i hand när IFK Norrköping är inblandat. Att den här premiären sedan spelas på konstgräs ser jag inte som någon nackdel när bortalaget är mer bekvämt vid det underlaget.

Norrköping är, trots blandade resultat, desto mer bekvämt i sitt sätt att gå till anfall. Man kör på ett rakt och direkt spel där man skickar in många bollar i boxen. Man har kanske Allsvenskans vassaste inläggsfot i Martin Smedberg-Dalence som sätts i många bra positioner för att slå in sina inspel. ”Peking” är kanske det mest produktiva laget när det kommer till att skapa hörnsparkar där man allt som oftast håller ett väldigt högt snitt, vilket inte är någon större slump sett till spelidén.

Norrköping har spelat 10 seriematcher på konstgräs den här säsongen. 15, 10, 15, 15, 11, 10, 15, 11, 11 och 13 hörnor har det resulterat i. Noterbart att man endast har gått under linan i 2 matcher, och det med minsta möjliga marginal, i matcher där ”Peking” på egen hand skapade 7 och 9 hörnor, dvs tillräckligt för att motståndet ska hjälpa till på någorlunda för att man ska gå över.

För Djurgårdens del, om man bortser från den ytterst lama insatsen senast mot Mjällby (som även blev snål på hörnor, 5 st). Innan dess hade de 10 föregående ligamatcherna gått över linan på minst 11 hörnor vid 7 tillfällen. Noterbart att de 3 matcherna som gick under linan landade på exakt 10 hörnor, dvs minsta möjliga marginal även där. Stockholmarna producerade väldigt starkt strax innan flytten från Stadion, en kombination av ineffektivitet framför motståndarnas mål samtidigt som man har blivit allt bättre på att spela sig fram på offensiv planhalva.


Spelar på att det blir minst 11 hörnor i matchen med en medelinsats. Spelet hittar ni under ”antal hörnor – asian”.

/Puyol