SHL har elva omgångar kvar att spela. Under tisdagen ska samtliga lag spela och vi har en full omgång att se framemot. Matchen jag fastnade för att bottenlagen Djurgården mot Modo. Två lag som bröt varsina förlustsviter i den sista omgången innan uppehållet och har spelat tighta och jämna matcher mot varandra den här säsongen. Dock tycker jag spelbolagen har gjort Djurgården till alldeles för stora favoriter och jag gillar något annat.

  • Match: Djurgården – Modo
  • Serie: SHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,96 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 10/2, 19.00

Djurgården fick avsluta med en seger innan det blev ett nio dagars uppehåll för laget. Segern kom på bortaplan mot Färjestad med 2-1. Vi kan summera att segern inte var rättvis och Färjestad borde ha avgjort matchen under dom två första perioderna. Djurgården hade bara ett 0-1 underläge inför den sista perioden och kvitteringen kom relativt tidigt och därefter kom segermålet bara några minuter från slutet.

Segern innebar att Djurgården bröt sin fyra matchers långa förlustrad och fick ett litet andrum till dom jagande lagen bakom sig. Djurgården har efter fyrtiofyra omgångar tagit femtionio poäng och ligger på en nionde plats i tabellen. Det är bara två poäng upp till Luleå som ligger åtta men bara fem ner till tian Leksand.

Hemma på Hovet har Djurgården tagit till stor del sina poäng. På tjugotvå hemmamatcher har laget plockat trettioåtta poäng och det gör Djurgården till seriens åttonde bästa hemmalag. Noterbart är att Djurgården har åtta hemmamatcher som har slutat oavgjort efter fulltid. Det är flest i serien.
Djurgården förlorade sin senaste hemmamatch mot Luleå med 3-0. Det var lagets andra raka hemmaförlust och den tredje på lagets fem senaste hemmamatcher.

Djurgården återfår Markus Ljungh till matchen men saknar, Simon Gysbers som ej är spelklar. Inte heller Samuelsson, Fernholm, Fällström, Holmqvist eller Nilson är redo för spel.

djurgarden_200 V.S modo_200

 

Modo fick även dom vinna innan det blev uppehåll. Då besegrade laget Linköping med 5-3 på hemmaplan. En match som var otroligt svängig där  lagen bytte ledning med varandra om vartannat under den andra perioden. Men Modo lyckades vända 2-3 till 5-3 och fick äntligen med sig en trepoängare.

Den segern gav Modo lagets första trepoängare på arton matcher. Samtidigt bröts lagets tre matchers långa förlustsvit. Men trots att Modo har tagit poäng i tre av sina fem senaste matcher är det långt långt långt upp till säker mark. Modo har efter fyrtiofyra omgångar fyrtiotre poäng och ligger sist i tabellen. Det är just nu nio poäng till nästjumbon Brynäs och elva poäng till Leksand som ligger ovanför strecket.

Bortaspelet har kommit av sig betydligt. Inte en seger på sju raka bortamatcher och bara poäng i en av dessa sju matcher. Modo har efter tjugotre bortamatcher tagit nitton poäng. Det gör Modo till seriens tionde bästa bortalag. På dessa matcher har Modo lyckats tagit poäng i nio.
Modo föll i sin senaste bortamatch mot Örebro med 1-0.

Modo återfår Travis Roche pch nyförvärvet Marcel Hossa är redo för spel. Annars är samtliga spelare tillgängliga för spel.

Lagens sista möte för den här grundserien.
Dom tidigare fyra matcherna har resulterat i täta och jämna matcher.
I den första matchen vann Djurgården på hemmaplan med 4-3. Avgjorde matchen med fyrtioåtta sekunder kvar.
I match nummer två vann Djurgården med 2-1 på bortaplan.
I det tredje mötet vann Djurgården med 3-2 efter straffar på hemmaplan.
I lagens senaste möte vann Modo med 3-2 efter förlängning på hemmaplan.

Detta är troligtvis Modo’s sista chans för att kunna undvika kvalspel.
Med trettiotre poäng kvar att spela om och med elva poäng upp till säker mark är poäng ett måste i den här matchen om Leksand tar tre poäng. Då är det hela fjorton poäng upp och bara tio omgångar kvar om Modo skulle bli poänglösa.
Modo kommer kämpa till sig minst ett poäng av tre anledningar.
1: Laget fick avsluta med en seger innan uppehållet och gjorde en stark insats och lär ha fått ett mentalt styrkebesked, detta efter att ha vänt 0-1 och ett 2-3 underläge trots att man vände först till 2-1.
2: Modo har skaffat sig ett riktigt nämnvärt nyförvärv. Marcel Hossa som har meriter från landslag, NHL, KHL och allt möjligt. Det är en poängspruta till spelare och ett nyförvärv Modo behöver. Det tidigare nyförvärvet Radek Smolenak har kommit igång och har löst fyra poäng i dom tre senaste matcherna.
3: Modo har haft lite stolpe ut mot Djurgården den här säsongen. Laget har klarat av kryss i dom två senaste mötena men har släppt in sena kvitteringsmål. Det har även blivit två uddamålsförluster, där den första matchen på Hovet förlorades med bara fyrtioåtta sekunder kvar av matchen ur Modo’s ögon sett då Djurgården satte 4-3.
Med ett hemmalag som inte är att känna igen från säsongsinledningen och börjar visa att laget är nykomlingar i serien och börjar bli indragna i streckstriden på allvar. Samtidigt har laget rejäla avbräck som Samuelsson, Fernholm och Fällström.
Med ett Modo med kniven mot strupen och kan mönstra sitt bästa lag blir mitt val enkelt utifrån matchens förutsättningar.
Mitt spel blir Modo att klara av minst ett poäng till 1,96 hos Nordicbet.