Djurgården möter svenska mästarna Malmö på hemmaplan och tycker bortalaget blivit lite väl stora favoriter om de ens borde vara det. Djurgården har 5 raka utan torsk mot Malmö och på hemmaplan är man bra. Dessutom lär man komma ut som hungriga vargar för att ta revansch på förlusten mot Gefle i måndags. Malmö kommer från en tuff bortamatch mot PSG och man har dessutom 2 av sina viktigaste spelare defensivt avstängda. Båda bör vinna ifall man ska ha en vettig chans på att ta en Europa-plats. Böljande matchbild?

  • Djurgården – Malmö
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Djurgården kommer från en tung förlust borta mot Gefle där man inledde otroligt svagt och hade underläge 2-0 efter 12 min, men någonstans därefter så kom man in i matchen och förtjänade nog 1 poäng till slut. Nu har man kommit till det stadiet att vinner man inte nu så är nog chansen till Europa-spel nästa säsong borta så räkna med ett Djurgården som vill vinna. Och på Tele2 Arena är man ju bra och har spelat många matcher där det blivit flera mål i. Sen att man har varit bra mot just Malmö de senaste 5 matcherna är ju bara positivt för den mentala biten. Och att man möter ett Malmö med defensiva avbräck är nog ännu trevligare.

Man har bra truppläge, där de enda som saknas är långtidsskadade Haris Radetinac och Nyasha Mushekwi. Men tycker ändå man har bra ersättare, framförallt i sydkoreanen Seon-Min Moon på högerkanten. Defensivt såg det bedrövligt ut första halvtimmen och mot Malmö med ännu bättre offensiv kommer sånt straffa sig nåt oerhört.

djurgarden_200     Malmö

Malmö har ett bra lag och skickliga spelare offensivt där Markus Rosenberg har en bra form, men där målen saknas. Man borde vunnit mot Elfsborg senast i ligan men blev bara 1-1 där. Rosenberg hade ju 2 bicykleta i ribban, bara en sån sak. Men därefter så åkte man på bortamatch i Champions league mot Paris SG och förlorade med 2-0 i en tuff match. Ganska säker på att den matchen kommer sitta i benen någorlunda i andra halvlek. Men grejen är ju att ska Malmö spela Europa nästa säsong så måste man vinna här, då man ligger flera poäng bakom och har inte råd att bara ta 1 pinne. Därför lär vi få se ett Malmö som vill vinna till varje pris.

Men det blir ju inte lättare att vinna när man har både Kari Arnason och Oscar Lewicki avstängda, två av dom absolut bästa spelarna defensivt, så riktigt tunga avbräck. Offensivt ser det ju dock bra ut och man lär starta med bästa laget i övrigt och man bör därför kunna hota Djurgården offensivt.

—————————————————————————————————————————————————————-

Djurgården är bra hemma på sitt konstgräs och man bör kunna såra Malmö defensivt. Sen måste man ju vinna ifall man ska kunna nå en plats som leder ut till Europa nästa säsong. Så räkna med ett offensivt hemmalag. Malmö har lite samma scenario, där man måste vinna för att kunna spela i Europa nästa säsong så även dom kommer gå för det till varje pris. Men Malmö spelade en tuff match i Paris i tisdags mot PSG samt att dom har de 2 bästa defensiva spelarna avstängda, riktigt tungt. Nä jag tror på en matchbild där båda vill framåt och att vi får se mycket målchanser. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är lite över medel. Jobbba!

/ L’orso