Play-In fortsätter och dags för match nummer två. Luleå leder matchserien med 1-0 i matcher efter att ha vunnit det första mötet på hemmaplan. Nu beger sig lagen ner till Stockholm och Hovet. En arena där Luleå vann en av två matcher under grundserien. Lyckas Luleå avgöra matchserien eller tvingar Djurgården fram en tredje och direkt avgörande match?

  • Match: Djurgården – Luleå 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Luleå
  • Odds: 1,85 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 9/3, 18.30

Den första matchen i bäst av tre spelades i Coop Arena med Luleå som hemmalag. En match som blev otroligt målsnål trots att hemmalaget tog ledningen redan efter 3:46 in i den första perioden. Därefter föll det inga fler mål trots att chanser fanns åt båda håll.
Vi kan ta med oss att Luleå hade hyfsad koll på läget och vann bland annat skotten med 25-14. Matchen blev så som lagens möten den här säsongen grinig och en hel del känslor. Bland annat delade M. Sörensen ut en huvudtackling men kom både undan utvisning och avstängning.

djurgarden_200Djurgården slutade på en nionde placering efter grundserien. Laget spelade ihop sjuttioen poäng och hade åtta pinnar upp till Luleå som blev åtta.
Djurgården var bättre på hemmaplan än på bortais under säsongen. Det blev totalt fyrtiotre poäng efter tjugosju hemmamatcher och det räckte för att bli seriens åttonde bästa hemmalag.
Djurgården avslutade däremot något svagt på hemmais och tog bara två segrar på lagets sju sista hemmamatcher.

Enligt Skadekollen.se kommer Djurgården till spel utan:
Michael Holmqvist
Marcus Nilson
Alexander Fällström
Daniel Fernholm

Luleå ville vara snäppet bättre än motståndarna och dra fördel genom att få spela en eventuell avgörande lulea_200match på hemmaplan. Det tack vare att laget slutade på en högre placering än Djurgården, det vill säga på en åttonde plats. Luleå spelade till sig sjuttionio poäng efter femtiofem omgångar.
På bortaplan var Luleå relativt starka under säsongen. Laget spelade tjugoåtta bortamatcher och spelade ihop trettiosju poäng. Det gjorde Luleå till SHL’s sjätte bästa bortalag.
I dom avslutade bortamatcherna var Luleå heta och vann fem av lagets sju sista bortamatcher.

Luleå kommer till spel utan, enligt skadekollen.se:
Chris Abbott (avstängd)
Andreas Hjelm

Fem möten under grundserien.
Alla går att summera på ett tydligt vis. Målsnålt, chansfattigt och grinigt. Luleå fick spela tre hemmamatcher och Djurgården två. Det hela resulterade i tre segrar för Djurgården och två för Luleå.

25.02.15SHLLuleåDjurgården2 : 4
29.01.15SHLDjurgårdenLuleå0 : 3
30.12.14SHLLuleåDjurgården3 : 1
25.10.14SHLDjurgårdenLuleå2 : 1
16.10.14SHLLuleåDjurgården3 : 4

Kommer Luleå kunna avgöra på ett hetsigt Johanneshov?
Ja, det är min känsla. Känslan bygger på att bland annat den första matchen där Luleå var det klart bättre laget och hade i större utsträckning full koll på vad som hände. Djurgården fick inte alls till många målchanser och laget var oerhört uddlösa och skjuter man bara fjorton skott på en hel match, då vinner man inte många matcher.
Djurgården har varit under hela säsongen målsnåla och laget saknar flera tunga lirare på den offensiva sidan i sitt lagmaterial. Mycket tack vare att Djurgården slutade såpass högt upp som laget gjorde i tabellen var mycket målvakts och försvarsspelet.
Luleå är inte speciellt målglada heller men sen J. Harju tillkom i truppen har offensiven blivit bättre och hela Luleå har höjt sig.
Luleå var stabila på bortais under säsongen och gjorde en stark avslutning på lagets borta sejour under grundserien. Inte nog med det så besegrades Djurgården i en match av två på Hovet.
Ett bortalag som kommer gå för att avgöra matchserien ikväll och slippa vända hem till Coop Arena. Spelar laget som man gjorde i lördags kommer det bli seger ikväll. Djurgården ser något tröttkörda ut men kommer sannolikt sätta hög press på Luleå i matchinledning. Däremot kommer några Djurgårdsspelare troligen vara övertaggade och med tanken på hur grinig matcherna har varit mellan lagen sen slutspelet 2011 och sen Forsbergs armbågstackling på D. Fernholm i lagens första möte är det förståeligt.
Luleå är vana dessa situationer och kan laget behålla lugnet och spela kontrollerat kommer lagetspela bort Djurgården ikväll.
Mitt spel blir Luleå som segrare inklusive övertid till 1,85 hos Nordicbet.