En match i hockeyallsvenskan ikväll och den utspelar sig på hovet mellan Djurgården och Karlskrona. Jag tror hemmalaget kommer ut med full fart här och har hittat ett perfekt spel för detta. Häng på!

  • Match: Djurgården – Karlskrona
  • Spel: Djurgården vinner 1:a perioden
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Djurgården har kommit igång nu och det är ingen tvekan om att Gabriel Landeskogs intåg i laget enbart varit positivt och satt fart på manskapen. Vinst på straffar mot Örebro och en bortavinst mot Tingsryd har de blivit på det två senaste matcherna och ikväll tror jag Djurgården tar sin tredje raka vinst. Men oddset för detta är knappast spelbart då ett -1,5 handikapp ligger kring 1,50 hos de flesta bolagen, så istället går jag på att Djurgården leder efter första perioden. Som vanligt kommer man säkerligen få ett grymt stöd på hovet och det innebär att Djurgården kommer pumpa på ordentligt från start med Landeskog i spetsen. Kommer man upp i samma fart från början som man hade mot Örebro är jag övertygad om att man kommer vinna första perioden, för Karlskrona ska inte ha något att sätta emot idag.

Fredrik Bremberg är tillbaka i laget efter att ha missat mötet mot Tingsryd, i övrigt är det oförändrat i laget.

Gabriel Landeskog har satt fart på Djurgården.

Karlskrona har det tungt just nu och kommer få problem med att hänga kvar i allsvenskan tror jag. Man kommer säkerligen plocka en del poäng på hemmais men på bortaplan mot lag som Djurgården kommer man inte ha något att hämta. Kikar vi på bortaspelet i år så har man fyra förluster på fem matcher där man endast tagit en vinst mot bottenkollegan Almtuna. När man dessutom varit på resande fot mot bättre motstånd i form av Leksand, Södertälje och Bofors så har man legat under efter första perioden i samtliga dessa matcher. Är man inte på tårna från start idag så är det risk att man drar på sig utvisningar och i boxplay är Karlskrona näst sämst i ligan.

Kent Mcdonell är avstängd för hemmalaget och förstakeepern Timo Leinonen är fortfarande skadad. Oskar Östlund har vaktat målet i två raka matcher nu där Karlskrona åkt på pisk båda gångerna.


Förväntar mig som sagt att Djurgården kommer ut med ordentlig fart här och sätter press på Karlskrona direkt i matchinledningen. Karlskrona som är inne i en tung period och som har lite målvaktsbekymmer kommer få svårt att freda sig från start. Medelinsats är det som gäller för detta spel.

/e@sy