Vi spelar allsvenskt ikväll där vi hämtar ett objekt från Stockholm där klassiska Stadion börjar se sitt slut innan hemmalaget flyttar in på en ny spelplats. Djurgården ska försöka studsa tillbaka efter helgens cupförlust när man tar sig an Kalmar inför en svårspelad match. Testar ett överspel på antalet mål till 3 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Djurgården – Kalmar
  • Spel: Kalmar över 1,5 mål
  • Odds: 3,00 @ Betsafe
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 30/5 19.00

Djurgården placerar sig alltjämt sist i tabellen pga sämre målskillnad än två konkurrenter, dock så är det desto mer uppåt i nuläget där man har plockat 7 av sina totalt 8 inspelade poäng i de 3 senaste ligamatcherna. På så sätt desto större trygghet inom gruppen och ett bättre spel på planen där Per-Mathias Högmo har fått en bra start på sin nya arbetsplats som huvudtränare. Kalmar för en mer anonym närvaro men skuggar trots det topplagen, där en seger för upp laget till en tillfällig Europa-plats. Positivt även här där man kommer från en riktigt fin insats i Smålandsderbyt där Öster slogs tillbaka.

Djurgården saknar Joel Riddez och Daniel Jarl sedan tidigare, vilket inte direkt påverkar nämnvärt. Man åkte dock på skador på försvarsspelare i helgens cupfinal där Jesper Arvidsson och Vytautas Andriuskevicius tvingades utgå, där det är frågetecken kring den förstnämnde. En potentiell ersättare i Petter Gustafsson beräknas inte vara redo för 90 minuters spel. Kalmar däremot har alltjämt Erik Israelsson, Daniel Mendes, Tobias Eriksson och Jörgen Skjelvik otillgängliga för spel. Däremot så får man tillbaka Sebastian Andersson, Ludvig Öhman och Emin Nouri efter skador/avstängningar.

123

I nuläget finns det väldigt mycket bra att hämta ur Djurgårdens spel vilket märks på den kraftigt ökade poängskörden. I längden tror jag inte att man kommer ha något att oroa sig för då minst 2-3 lag ska och borde vara sämre över 30 matcher vad gäller fortsatt spel i Allsvenskan. Nu har dock den något tunna truppen, med ytterligare rotationer att vänta i en redan tveksam backlinje, matchats hårt på slutet där det här blir den fjärde matchen inom loppet av 11 dagar. Sedan en vecka tillbaka har man två urladdningar bakom sig med ett derby mot AIK samt en cupfinal mot IFK Göteborg, en svårspelad match som kördes i 120 minuter (förlust efter straffsparksläggning) på en våt och tung gräsmatta så sent som i söndags. Att man ska kunna klara av att hålla en jämn nivå över 90 minuter ikväll ser jag som något tveksamt.

Kalmar är nog inte direkt det mest attraktiva laget framåt, men i samma veva har man en del intressanta nummer samt kvickhet, framförallt, vilket jag tror att man kan utnyttja på motståndet som inte kommer ha en alltför lågt stående försvarslinje. Det är även i det kollektiva försvarsspelet kvällens motstånd har sin främsta lucka, där man alltså kan vara något slitet. Bortalaget snittar drygt 10,5 avslut över sina 5 senaste matcher, där jag tror att man kan komma upp i något liknande även ikväll.

Kalmar har gjort 2 mål eller fler i 4 av 9 matcher, där man bland annat har misslyckats mot topplagen IFK Göteborg, Elfsborg och Malmö, tre lag som är någorlunda välorganiserade i defensiven. Djurgården har så här långt ligans sämsta försvar om man ser till antalet insläppta med 2,2 mål per seriematch. Till det så har man släppt in det första målet i 8 av 10 ligamatcher (man har endast hållit nollan intakt vid ett tillfälle). Sedan slutet av 90-talet har Kalmar gjort mål i 10 av 12 möten med Djurgården i huvudstaden.


I mitt tycke ett bra läge att testa överspelet på Kalmar, bortalaget att stå för 2 mål eller fler till 3 ggr med en insats under medel.

/Puyol