Allsvenskan drar igång efter EM-uppehåll och tre matcher spelas denna lördag, bland annat ett möte i Stockholm mellan Djurgården och NorrköpingDjurgården hamnade i en rejäl svacka efter en lysande inledningen och placerar sig efter nästan halva säsongen i mitten medan Norrköping likt förra året är med uppe i toppen och strider. Det ska bli roligt att se hur lagen presterar såhär efter ett uppehåll och min feeling är att lagen behöver komma in i det igen. Då luktar det målrikt och jag lirar. Häng med!

  • Match: Djurgården IF – IFK Norrköping
  • Spel: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Djurgården

Djurgården ledde serien i början av säsongen för att sedan tappa rejält och hamna i en formsvacka där man hade flertalet raka förluster. Man uppträder ganska ojämnt och när man har sin dag kan man vinna mot vem som helst men lika så åt andra hållet. Anfallet är det inget fel på där nyförvärvet Ranegie spelar ihop med målglade Sam Johnson och dessa kompletterar varandra bra. Direkt efter uppehållet ställs man mot Norrköping och det är kanske inte den bästa starten man kan få, dock kan det vara bra då det oftast brukar vara ringrostigt efter långa pauser och jag tror vi kan få se en chansrik match där försvarsspelet inte funkar fullt ut. Som jag tidigare nämnde så är det absolut inget fel på anfallsduon och finns det ytor lär man straffa Norrköping.

Nämnvärt är även att i de senast två matcherna lagen mötts så har det slutat i totalt 10 mål (snitt på 5 mål per match).
Norrköping – Djurgården = 2-2
Norrköping – Djurgården = 2-4

norrköping

Norrköping fortsätter att imponera och de som trodde man skulle tappa efter förra årets succé har verkligen haft fel. Nu försvinner Janne som betydde oerhört mycket och upp till bevis för den nya tränaren om han kan hålla måttet. Likt Djurgården så har man ett vasst anfall där framförallt Nyman  tar stor plats efter att Kujovic blivit såld och att man kommer skapa chanser är det inget snack om. Med sitt vackra kombinationsspel lär det smälla bakom Djurgårdens maskor direkt i inledningen. Som jag tidigare nämnt så tror jag på en öppen tillställning som det också har varit i de senaste matcherna mellan lagen och lirar överspel!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på mycket chanser och mycket mål. Lagen har sin styrka i offensiven och det kommer man att utnyttja. Över 2,5 mål liras med en insats på medel!