Har hittat ett fint spel i hockeyns elitserie ikväll, där ena laget dras med mycket tunga skador. Det är i mötet mellan Djurgården – HV71 vi hittar det här spelet. Läs mer!

  • Match: Djurgården – HV71
  • Spel: HV71 DNB (Draw no Bet)
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Djurgården åkte på en blytung förlust senast i Fjällräven Center mot Modo. I matchens absolut sista sekund så pilla Modo in 1-0. Efter väldigt långa minuter av videogranskning så signalera till slut domaren för mål. Men man ska tillägga att Modo var det klart bättre laget i matchen, så förlusten var snöplig men inte orättvis. Den förlusten innebär att Djurgården nu bara tagit tre poäng på de fem senaste matcherna, vilket gör dom till det formsvagaste laget i elitserien. Tränarbytet gav ingen direkteffekt och man såg faktiskt inte ett dugg bättre ut än tidigare, man ska vara glada över att Wesslau storspelade mellan stolparna.

Nu till skadeläget som är allt annat än bra för Djurgården. Saknas idag gör Jonas Almtorp (skadad), Daniel Tjärnqvist (skadad), Jimmie Ölvestad (magsjuk), Mathias Tjärnqvist (skadad) och Mika Zibanejad (skadad). Det är inga dussinlirare som saknas och Djurgården har tvingats kalla in en del juniorer.

HV71 har kommit igång rejält på slutet och har svarat för en rad riktigt bra matcher. Man har tagit poäng i de fyra senaste matcherna och har då mött bra lag som Brynäs, Skellefteå och Luleå. Att man fick hem David Petrasek var givetvis riktigt viktigt i jakten på ett SM-guld och han har redan visat vilken tillgång han blir. Han är inte bara grym i defensiven utan har även ett riktigt bra skott som utnyttjas i powerplay. Senast mot Luleå på bortais var man faktiskt det bättre laget och hade likväl kunnat fått med sig alla poäng hem. Nu blev det istället en poäng efter förlust på straffar, men poängen hade mersmak.

Till dagens match har man inte släppt någon information kring skador, så jag förutsätter att man ställer upp med samma manskap som senast. I den matchen saknades Jesper Fasth och Sebastian Strandberg.

————————————————————————–

HV71 ska ha bra chans att ta hem detta med tanke på Djurgårdens alla skador. Jimmie Ölvestad är hjärtat i Djurgården och är oftast den som går i bräschen för laget, så hans sjukdom kommer inte lägligt alls.

DNB (Draw no Bet) innebär att det inte går att spela på ett oavgjort resultat, därför får man tillbaka sin insats vid ett kryss. Jag väljer det här alternativet för att HV71 haft en förmåga att spela lika på bortais på slutet.

/e@sy