Igår satt 3 av 3 spel och idag är det dags för nya spel. Här drabbar två formstarka lag samman i en trevlig måndagsmatch i Allsvenskan. Jag har hittat ett mycket spelvärt spel till ett fint odds, häng på!


Djurgården – Helsingborg
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.10 @ Betsson
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Det är som sagt två formstarka lag som drabbar samman här. Djurgården är uppe i 4 raka segrar nu medan motståndarna Helsingborg har 6 raka utan förlust nu. Djurgårdens offensiv har verkligen vaknat till liv de senaste matcherna då man gjort 10 mål på de 4 senaste matcherna. Det är mer än dubbelt så många mål än vad man hade gjort hittills under säsongen så offensiven är verkligen på gång på Stockholmarna nu vilket talar för överspelet här.

Helsingborgs offensiv leverar den också och det är väl främst stjärnan Alexander Gerndt som ligger bakom den offensiva styrkan hos Helsingborg. De har gjort 9 mål på de två senaste matcherna och fortsätter man leverera offensivt så sitter det här överspelet redan i första halvlek.

Båda lagen har starka defensiver men jag sätter ändå ett frågetecken för Djurgårdens defensiv då man bland annat mött lag som är ur form plus att man mött lag som bara spelar med en forward i offensiven. Nu måste Djurgården ändra taktik inför den här matchen då man för första gången på 4 matcher möter ett lag som spelar med två anfallare och saken blir inte bättre av att det är ett av seriens bästa lag som kommer på besök.
Även Helsingborgs defensiv sätter jag ett frågetecken för då man mött två lag som är helt ur form i de två senaste matcherna. Visst man har gjort många mål framåt och det är starkt men samtidigt har man släppt in 4 mål bakåt vilket inte är bra. Defensiven är något skakig och kan formstarka Djurgården utnyttja detta så bör överspelet gå in i den här matchen.

Noterbart är även att 7 av de 8 senaste matcherna mellan lagen på Stockholm Stadion har slutat med över 2.5 mål vilket talar för mitt spel här.

Djurgården får klara sig utan skadade Yosif Ayuba medan Helsingborg får klara sig utan skadade duon Hannu Patronen och Rachid Bouaouzan.