Djurgården må va avsågat från alla möjligheter till att nå Europa nästa säsong men jag tror inte man vill vika ner sig här på hemmaplan i den här matchen. Man möter ett Helsingborg som har riktigt usel form med 5 raka förluster. Dessutom har motståndarna fått ordinarie målvakten avstängd vilket är ett jätteavbräck. Djurgården på hemmaplan kommer ha boll mycket och nästan säker på att man kommer få tillräckligt många chanser för att kunna göra en del mål. Finns skärpan?

  • Djurgården – Helsingborg
  • Spel: Djurgården över 1.5 mål
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Djurgården kommer från 3 raka förluster och det börjar bli dags att ta sig i kragen och rädda säsongen lite istället för att det ska bli ett helt platt fall. Man har ju i övrigt gjort en bra säsong där man spelat väldigt bra i många matcher, framförallt på hemmaplan där man vågat gå mer offensivt. Nu möter man ett väldigt formsvagt Helsingborg så det borde finnas alla chanser till att ta hem 3 poäng från den här matchen. Och jag tror man vill visa fansen från sin bästa sida och att man kommer vara ett offensivt lag.

Inga nya skador som påverkan den startelva laget haft senaste matcherna utan man saknar fortfarande Haris Radetinac sen länge och Nyasha Mushekwi som inte kommer spela mer i Djurgården den här säsongen. Men det är dags att visa att man vill avsluta snyggt. Det är faktiskt så att Djurgården gjort minst 2 mål i 7 av 12 hemmamatcher denna säsong.

djurgarden_200      helsingborg

Helsingborg har en makalöst dålig form just nu med hela 5 raka förluster. Framförallt är det försvarsspelet som brustit nåt kopiöst och man släpper in alldeles för enkla bollar. Samtidigt har ju inte anfallsspelet varit så väldans effektivt även om det funnits många bra chanser till mål. Nu måste man bli effektivare och kan tänka mig att man kommer gå för det i afton, man har liksom inget att förlora och man måste bryta den dåliga trenden.

Men det ska man göra utan sin ordinarie målvakt Pär Hansson som är avstängd. Och det är ett jätteavbräck, för bakom honom finns det inte ens hälften så bra alternativ. Alltså den position i laget där man har sämst ersättare och det är väl ganska förståeligt då han är en av allsvenskans bästa målvakter och som räddat Helsingborg i flera matcher så väldigt tungt avbräck. och med honom avstängd hade det varit viktigt att ha sin mittback Peter Larsson på planen men han är ju långtidsskadad sen tidigare, vem ska styra upp detta nu?

——————————————————————————————————————————————————————

Djurgården har ingen superform men man brukar kunna bjuda upp till dans på hemmaplan och det är dags att man börjar ta sig i kragen ifall man vill få ett bra slut på den här säsongen som varit bra. Motståndarna Helsingborg har en svit på 5 raka förluster och försvarsspelet har sett väldigt dåligt ut. Och till råga på det så har man nu målvakten Pär Hansson avstängd och alternativen där bakom är väldigt dåliga. Stort avbräck med andra ord. Jag spelar Djurgården över 1.5 mål till oddset 1.66. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso