Djurgården har det jobbigt nu, först derbyförlust mot AIK sen 0-3 hemma mot Kalmar och nu är det 6 förluster på de 7 senaste. Här kommer en så kallad riktigt måstematch annars kommer det börjas skrika avgå på allvar och det ör stor kris, om det nu inte är det redan. Skadeläget ser dock bättre ut och man lär gå framåt här på hemmaplan där man ändå är rätt bra. Man möter ett Helsingborg som blandar och ger mycket. Inte förlorat mycket senaste tiden och lär sälja sig dyrt här mot Djurgårdens offensiv.

  • Djurgården – Helsingborg
  • Spel: Djurgården över 6.5 hörnor
  • Odds: 2.14 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Djurgården kommer med 6 förluster på de 7 senaste matcherna och självförtroendet kört i botten. Men man har ändå spelat helt okej i vissa matcher. Och man började bra senast mot Kalmar där man förlorade med 0-3. Man hann skapa ett bra tryck och en del hörnor, sen kommer målet för Kalmar och då börjat motgången för Djurgården som inte riktigt har något svar i den form man befinner sig i just nu. Men hemma mot ett Helsingborg i en match där man måste vinna nu så tror jag att man kommer visa fansen något att glädjas över. Det lär vara revanschsugna spelare som kommer ge allt från start. Men skulle man komma i underläge så lär gamnacken komma fram igen, bara hoppas att Helsingborg inte dödar matchen så tidigt som möjligt, eller att Djurgården ändå visar moral och kan spela vidare. För nu känns det som att 1 poäng inte är bra nog, utan man behöver en seger så jävla mycket.

Vi vet sen tidigare att Djurgården är bra på att skapa hörnor, senast mot Kalmar skapade man totalt 13 hörnor, vara 8 i första halvlek där man ändå var med i matchen. Och på hemmaplan brukar man ösa på framåt ganska mycket. Samt att man har ett spel där det kommer mycket inlägg från kanterna som ofta kan styras ut till en hörna. Man har ett snitt på skapade hörnor som ligger på 6.2 hörnor per match där matcherna mot Djurgården och Göteborg drar ner snittet rejält efter bara 1 hörna i båda matcherna. Det var även matcher där man knappt var med i matcherna. Båda mötena ifjol vann Djurgården hörnorna. 1-11  på bortaplan och 9-2 på hemmaplan och kan mycket väl bli något liknande scenario hör igen.

Vi stryker Kerim Mrabti sen tidigare, annars ser det mycket bättre ut skademässigt för Djurgården. Haris Radetinac gjorde comeback i derbyt men vilades senast. Lär nog få mer spel i denna match och då lär det skojas på högerkanten där han huserar. Kevin Walker är förmodligen också tillbaka, men börjar på bänken(?). Så egentligen är det bara Mrabti som saknas här i ett annars ordinarie Djurgården.

djurgarden_200     helsingborg

Helsingborg har blandat och gett en del där man till exempel slog Malmö i Skånederbyt med 2-1, för att sen kryssa mot båda nykomlingarna Jönköpings Södra och Östersund, 1-1 i båda. Sen vet vi att defensiven i många lägen varit en akilleshäl. Dock har man väl styrt upp det en aning kan jag tycka. Men just nu känns man ganska svårslagna generellt sett och jag tror man kommer till Stockholm och Tele2 Arena för att ta minst 1 poäng mot ett Djurgården helt ur form. Vilket man såklart vet om. Men man kommer nog börja försiktigt här då man också vet om att Djurgården brukar inleda sina matcher offensivt i ett bra tempo, vilket gör att man kommer sjunka lågt i försvarsspelet med flit och låt Djurgården ha mycket boll. Vilket också innebär att man kommer få slå sina inlägg som kan generera i hörnor.

Och i snitt så har Helsingborg släppt till 5.1 hörnor per match. Men när man mött bra hörnlag som bland annat Malmö, så släppte man till 12 hörnor. Och mot ett annat bra hörnlag som Djurgården lär det släppas till en hel del hörnor, minst 7 stycken tror i alla fall jag. Bara hoppas att det inte trillar in mål istället för hörnor, då kan denna match snabbt dö ut.

I bortalaget så stryker vi mittfältaren Johan Mårtensson och mittbacken Viktor Ljung. Annars så ser mittfältaren Andreas Landgren och backen Carl Johansson ut att vara tillbaka hör vilket är ett plus.

——————————————————————————————————————————————————————–

Djurgården står med kniven mot strupen verkligen. Man har dock börjat matcherna bra och skapat en del chanser men framförallt hörnor,som mot Kalmar senast. Moralen är dock under all kritik och man går sen ner sig. Nu måste man gå framåt och vinna matchen. Dock har skadeläget blivit mycket bättre och Walker och Radetinac kan mycket väl få speltid hör vilket är ett plus för hörnorna. Helsingborg blandar och ger mycket och lär utstå hårt tryck från hemmalaget vilket man nog räknar med. Tycker inte man är bra att försvara sig mot ett bra kantspel ska sägas. Jag spelar Djurgården över 6.5 hörnor till oddset 2.14. Insatsen hamnar på medel. Jobbba!

/ L’orso