Återigen ett avgörande derby i cupen, om vilka som går vidare. Denna gång är dock lagen beroende en del av den andra matchen men det väntas över 24 000 åskådare. Men det är ett Djurgården som saknar en del spelare, och som möter ett Hammarby som är i princip ordinarie. Sen att Bajen ändå avslutade bra ut mot Ljungskile var precis vad dom behövde. Lär nog bli en ganska jämn match men tror ändå att Hammarby kan dra det längsta strået här som ifjol.

  • Djurgården – Hammarby
  • Spel: 2
  • Odds: 2.85 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 13.00

Djurgården vann första mötet i gruppen hemma mot Ljungskile med 2-1, men det var ingen imponerande insats direkt och man fick även hjälp när Ljungskiles målvakt redan gjorde årets målvaktstavla när han styrde in ett enkelt inlägg helt ohotad. Borta mot Syrianska, förlust 1-0, gjorde man inte heller någon superinsats och man kan se att laget har långt kvar till sin nivå. Och förutsättningarna för Djurgårdens del är stenklara, här måste man vinna för att ha en chans på att gå vidare och samtidigt hoppas på att Ljungskile tar poäng mot Syrianska vilket känns högst troligt. Det betyder ju att man inte har råda att spela säkert i denna match utan man måste gå framåt för att göra minst 1 mål. Det tror jag inte man är bekväma med alls utan man bjuder in Bajen lite kan jag tycka som kommer från en väldigt bra avslutning i sin senast match som dom tar med sig in i denna. Tycker oddsen sitter fel här efter förutsättningarna.

För sedan tidigare så stryker vi lagets två bäste spelare offensivt nämligen Kerim Mrabti och Haris Radetinac. Sen har man mittfältaren Kevin Walker avstängd, samt att nyförvärven Mattias Ranegie och Jonathan Augustinsson även dom är skadade. Sen saknas även mittbacken Marcus Hansson på grund av en hjärnskakning i senaste matchen. Ska även sägas att förre kaptenen Emil Bergström lämnat för Ryska ligan. Klart viktigaste försvarsspelaren ifjol. Sammanfattningsvis är det alltså flera viktiga spelare som inte är med här i ett viktigt derby, det ser inte direkt lovande ut.

djurgarden_200     hammarby

Hammarby spelade 0-0 mot Syrianska i första matchen där man var riktigt dåliga och Syrianska kanske förtjänade att vinna ifall någon skulle vinna. Det var en väldigt seg insats av Bajen. Som det var rätt mycket under försäsongen, men hemma mot Ljungskile i matchen efter vann man med 4-2 där man gjorde en riktigt bra avslutning. Man vände matchen från 1-2 till 4-2 med 1 man mindre på planen vilket måste varit mentalt viktigt. Där fick även Alex, som storspelade när han byttes in, göra mål liksom Imad Khalili vilket var väldigt viktigt för Hammarby att få igång dessa. Jag tror även att man trivs rätt så bra med att det är Djurgården som har pressen på sig då man inte vunnit ett derby på hur länge som helst. Och man behöver inte spela desperat utan det kommer Djurgården göra så bra själva. Dessutom så tror jag att man kan utnyttja omställningar som man säkert kommer få här.

I Bajen så stryker vi ytterbacken Mats Solheim som är borta flera månader. Inget jätteavbräck direkt. Sen har man Melker Hallberg avstängd som är ett litet avbräck får man ju säga. Annars har vi ett komplett Bajen. Hammarby känns väldigt taggade för dagen och jag tror vi kan få se det på planen här.

——————————————————————————————————————————————————————

Djurgården har liksom Hammarby gjort två ganska dåliga matcher om man tänker på vilken nivå dom är i kontra lagen dom mött. Nu har man pressen på sig ganska rejält. Var längesen man vann ett derby och man saknar massor av viktiga spelare. Hammarby har bra skadeläge och kommer med ett förbättrat självförtroende efter senaste matchen. Troligtvis räcker det med kryss här men det är inte säkert alls. Tycker vi har ett stort värde på att Hammarby fixar detta. Jag spelar Hammarby att vinna till oddset 1.80. Insatsen är strax under medel. Jobba Bajen!!

/ L’orso