Allsvenska matcherna rullar på och denna måndag får vi se bland Sveriges största derbyn då Djurgården tar emot gästande Hammarby. Djurgården som gått riktigt bra i år, jagar toppen och behöver vinster medan Hammarby som nykomlingar gjort det skapligt och placerar sig i den nedre delen av tabellen. Djurgården har klart mer att spela för och vid vinst så är man uppe och nosar igen. Man har visat upp andra nivåer jämfört med Hammarby och jag väljer att spika. Häng med!

  • Match: Djurgården – Hammarby
  • Spel: Djurgården -0,5
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

Djurgårdenhammarby

Hammarby som alla trodde skulle göra succé i årets allsvenska trots att man var nykomlingar, hade fel. Man har visat sig vara svaga på många olika håll och bettet sig som nykomlingar vilket inte är något konstigt då man varit utanför denna nivå av fotboll under en lång period. Nu är man äntligen tillbaks och det har man framförallt visat på hemmaplan där man varit riktigt starka. På bortaplan har man dock tappat det totalt och ett facit på 1-5-5 är inte godkänt. Idag gästar man Djurgården som varit svårslagna hemma med endast en förlust och jag har svårt att se att man ska ro på DIF idag. Trots att det är ett hett derby så tror jag inte allt möjligt kan hända, och det bättre lag kommer gå segrandes ur striden.

Över till Djurgården som jag gillar skarpt. Man har inför i år gjort ett antal nyförvärv som gjort riktig succé och tränare Per Olsson är nog mycket nöjd med vad man presterat hittills. Man är dock ännu inte nöjda och då det fortfarande finns möjlighet till en topp tre placering så lär man vara på hugget. Till detta möte kommer man med två raka förluster, som i mina ögon ursäktas, då man mött lag som AIK och Elfsborg på bortaplan(!). Inget snällt schema att lägga två så pass svåra matcher på rad efter varandra och idag ställs man mot ett annat Stockholmslag. Idag tror jag dock man bara vinner och väljer att gå rakt och spika!

Så vad blir mitt lir? Som man kan se när man läser så tror jag starkt på detta Djurgården och jag tror dessutom att man kan blanda sig i toppstriden då man visat sig vara ett riktigt rejält lag. Att man ska slå Hammarby  tvivlar jag inte på och höjer insatsen till strax över medel!