Djurgården och Halmstad har båda två satt sig i ett väldigt taskigt läge inför denna avgörande omgång om vilket lag som får spela kvartsfinal. Båda lagen måste vinna för att ha en möjlighet att avancera vidare. Tror att vi kommer få se en öppen tillställning där målchanserna avlöser varandra, och av den anledningen prövar jag ett målspel.

  • Match: Djurgården – Halmstad 
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 16/3, 16:00

Djurgården skall bli ett intressant lag att följa kommande säsong i Allsvenskan. Med förra Gefletränaren Pelle Olsson vid rodret får man in stabilitet och organisation, något som tidigare har saknat. Truppen består av individuell skicklighet på flera olika håll och kanter, tycker framförallt man har offensiva spelare som kan föra laget långt. Dessvärre för klubbens del har tävlingssäsongen inte inletts på det sätt man hade önskat. För två veckor sedan besegrades man av Superettanlaget Sirius och i förra helgen gjorde man vad man skulle i resultatväg när det blev en vinst mot Assyriska med 2-0, men ifrån ett spelmässigt perspektiv så såg det inte speciellt bra ut. Men det existerar fortfarande en möjlighet att knipa förstaplatsen, vilket det krävs en seger för.

På Tele2 Arena visade Djurgården förra säsongen att man är starka. Jag förväntar mig att få se ett hemmalag som attackerar och att spelet vittnar om att seger är det enda acceptabla här. Även om Erton Fejzullahu ådrog sig en skada senast, och är otillgänglig här, finns det gott om kvalité för att lösa minst ett mål på hemmaplan mot Halmstad. Skulle bli väldigt förvånad om bortalaget lyckas hålla nollan här.

halmstad djurgården

Halmstad skall nu göra sin andra raka säsong i Allsvenskan, efter att man i november lyckades säkra nytt kontrakt genom kvalseger mot Sundsvall. Under transferperioden har man varit relativt lugna, men klubben tvingades agera efter att Andreas Landgren valde att lämna klubben för Skåne och till Helsingborg. Ersättare till 25-åringen blev King Osei Gyan, som hämtades ifrån Viking. Det kommer att bli en tuff säsong för Hallandslaget som lär få känna på att andra året i Allsvenskan är svårare. Tycker att det luktar väldigt mycket nedflyttning för Jens Gustavssons lag.

Precis som Djurgården har man en 1-2-förlust mot Sirius och 2-0-seger mot Assyriska i bagaget. För att sätta sig i ett läge där man har möjlighet att avancera måste det till tre poäng här, så vi har heller inget defensivt bortalag att räkna med. Förra säsongen visade man flertalet gånger att man är väldigt vassa i sina omställningar. Det är numera ganska sällan man ser lag spela med en så tydlig 4-4-2-formation, men Halmstad är ett perfekt exempel på detta. Det är ett lag med hög arbetskapacitet och som i anfallsspelet sätter hopp till en fysisk och skicklig duo längst fram på topp. Man kommer troligen få inrikta sig mycket på spel utan boll eftersom Djurgården är hemmalag, men så fort tillfälle ges kommer man ställa om och attackera med mycket folk för att försöka såra motståndet. Blir förvånad om Halmstad inte lyckas med att få in minst en boll bakom Kenneth Höie.

                                                                                                                                  

Djurgården och Halmstad måste båda två vinna matchen för att sedan sätta sitt hopp till att Sirius förlorar mot Assyriska. Räknar med att hemmalaget nätar och skulle bli förvånad om Halmstad inte gör detsamma när kommer . Blir en medelinsats på att båda lagen gör mål här.

/Mikel