Vi tar oss till Stockholm och matchen mellan Djurgården och Häcken. Här har hemmalaget Djurgården en svit på 14 raka matcher utan förlust och man gjorde det bra senast borta mot Örebro när man vann med 0-1. Nu möter man ett Häcken som spelat underhållande efter sommaruppehållet när man gjort mycket mål men samtidigt släppt in mycket mål. Lägg där till att det nästan varit dubbelt så många chanser åt båda håll. Så ja, jag tror på en match med chanser åt båda håll.

  • Djurgården – Häcken
  • Spel: Över 10.5 hörnor (asian)
  • Odds: 1.825 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16:00

Djurgården kommer alltså från en fin seger borta mot Örebro med 0-1 och man lät motståndarna spela runt straffområdet men inte så mycket i straffområdet. Men nu väntar alltså ett bättre lag i form av Häcken som gärna bjuder upp till match när man själva är ett spelande lag med flera skickliga spelare. Men på hemmaplan har dock Djurgården spelat bra nästan hela säsongen och man har skapat mycket chanser och så vidare. Och när man möter ett lag som Häcken så vet man att man kommer få chanser eftersom det inte är något lag som backar hemma utan gärna anfaller.

Senaste 5 matcherna Djurgården spelat har det blivit en del hörnor, kolla här:
Malmö – Djurgården 16-5
Djurgården – Örebro 8-4
Helsingborg – Djurgården 1-11
Djurgården – Åtvidaberg 4-6
Örebro – Djurgården 4-11

Det har blivit minst 11 hörnor i samtliga förutom matchen mot Åtvidaberg där man var ganska inte var så jättebra, engångsföreteelse säkerligen. Nu mäter man alltså ett spelglatt Häcken så känner mig säker att man skapar ett antal hörnor. Bakåt försvarar man sig bra och släpper inte in så mycket mål och täcker gärna bollen till hörna då man vet att man är starka på hörnor defensivt.

djurgarden_200häcken

Häcken började säsongen segt, men framförallt efter sommaruppehållet har man kommit igång med den fotboll man vill spela. Och det har man gjort på sitt konstgräs på nya arenan. Man spelade även bra borta mot Elfsborg trots förlust. Men jag menar att man får mer ut sitt spel på bättre underlag och på konstgräs går det snabbt precis som man vill. På Tele2 är det ju som bekant konstgräs så det kan absolut gynna ett lag som Häcken. Dock så har man inte haft en jättebra defensiv när man väl spelat på konstgräs men det behöver inte vi oroa oss för denna dag då vi bara ska få hörnor.

Här är Häckens 5 senaste matcher och dess hörnor:
Häcken – AIK 9-7
Häcken – Helsingborg 11-2
Elfsborg – Häcken 4-6
Häcken – Hammarby 2-2
Häcken – Kalmar 12-5

Ja som ni ser har det blivit en del hörnor för Häcken också. Dock blev det bara 4 hörnor mot Hammarby men den matchen var långt ifrån chansrik så kunde lika gärna blivit 15 hörnor, det studsade inte rätt helt enkelt. Många av chanserna blev ju dessutom mål istället för hörnor. Men nu möter man ett tufft Djurgården som är aggressivare i försvarsspelet än många så lär inte bli lätt att göra mål här.

—————————————————————————————————————————————————————

Djurgården är bra hemma och man försvarar sig bra. Formen är såklart god när man har 14 raka utan torsk. Man brukar vilja vara det spelförande laget. Men Häcken brukar också vilja vara det spelförande laget, så jag tror vi kommer få se en öppen match med flertalet målchanser och som jag tror ganska många hörnor. Så det gäller att lagen inte har en makalös effektivitet och gör mål på allt istället för att ha en normal effektivitet hehe. Jag spelar över 10.5 hörnor till oddset 1.825. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso