Den Allsvenska fotbollssäsongen närmar sig sitt slut där mästarna kan koras denna söndag. Här vänds dock blickarna mot huvudstaden och Tele2 Arena där Djurgården ska ta sig an Gefle. Inga direkta poäng att spela om där kraften av hemmaplan kan bidra till utgången där det ena laget har visat upp god form framför motståndarnas mål.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Djurgården – Gefle
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.00 27/10

Djurgården har sedan en tid tillbaka varit ett av seriens formstarkaste lag där man nu har inkasserat 3 segrar i följd och innan dess en stark prestation i derbyt mot AIK som slutade oavgjort. Man kommer landa på den övre halvan när vi har summerat den här säsongen och eventuellt kan man nå topp-5 om resultaten går lagens väg, vilket nämner än mer om vilket stark vändning man har fått på den här säsongen där man endast fick med sig en ynka poäng från de 7 inledande omgångarna.

Gefle har gjort det igen och man kommer spela sin 10:e raka säsong i finrummet till nästa spelår. I vanlig ordning, mer eller mindre, plockade man sina poäng i rätt typ av matcher där fullpoängarna mot Öster och Syrianska säkrade kontraktet. Noterbart att man inte har förlorat mot något av lagen utanför topp-4 på strax över 5 månader, vilket är en fantastisk bedrift.

Djurgården är i stort sett ordinarie där endast vänsterbacken Vytautas Andriuskevicius saknas pga avstängning. Gefle kommer till spel utan Anders Wikström och Mikael Dahlberg som saknas pga skador. Även Alexander Faltsetas och Pär Asp är avstängda och inte tillgängliga för spel.

jawo_Erton_640-300x176

Per-Mathias Högmo har haft en framgångsrik tid som huvudansvarig för hemmalagets del där han ska ta över det norska landslaget fullt ut inom kort. Han och övriga i spelartruppen ska tackas av efter en fin slutspurt där det under lördagkvällen har sålts 15000 biljetter och fler förväntas det bli. Relativt bra drag kring det laget som har lyckats vinna 7 av sina 9 senaste matcher. Under den här perioden har man gjort minst 2 mål i 8 av dessa matcher där Fejzullahu, Jawo och Prijovic formar en väldigt fin offensiv.

Gefle briljerade knappast senast, men det var effektivt och man gjorde det som krävdes. Någon vidare känsla av en desperat poängjakt lär nog inte infinna sig idag i och med att Halmstad-Brommapojkarna (lagen man har strax bakom sig i tabellen) möts i den sista omgången och därmed kommer ett av dessa lag stanna under strecket och efter Gefle i tabellen. Till det har man ett par avbräck för dagen där halva backlinjen från den senaste matchen tvingas utgå. Utanför Strömvallen har man endast hållit nollan intakt i 2 av 14 bortamatcher under pågående säsong där man har släppt in 2 mål eller fler i 9 av dessa matcher.


Tror nog att ett formstarkt Djurgården kommer vara mer benäget till att stå för en snygg avslutning i säsongens sista hemmamatch där jag anser att det ska finnas potential till att man vässar på målformen ytterligare. Betsson sticker ut något kontra den raka segern att jämföra med övriga spelbolag. Hemmalaget att göra 2 mål eller fler spelas med medel.

/Puyol