SHL är tillbaka under onsdagen då det är en full omgång som ska spelas. En av matcherna är mötet mellan Djurgården – Frölunda. Båda lagen kommer med segrar i ryggen. Lagen har mött varandra två gånger tidigare den här säsongen och båda har slutat med segrar för göteborgarna. Lyckas Djurgården bryta trenden och ta säsongens första seger mot Frölunda?

  • Match: Djurgården – Frölunda
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Frölunda
  • Odds: 1,75 Betsafe
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 6/1, 16:00

Djurgården kommer med seger från den senaste omgången. Dock så det länge ut att bli noll poäng då motståndarna för dagen Örebro ledde med 1-0 länge in i den tredje perioden. Djurgården lyckades däremot att kvittera till 1-1 med en minut och trettiofyra sekunder kvar av matchen i powerplay. Djurgården vann sedan även den kommande straffläggningen och plockade med sig bonuspoängen.

Det innebar Djurgården’s andra seger på lagets fem senaste matcher. På dessa fem matcher har Djurgården plockat sex poäng och är seriens nionde formstarkaste lag.
Djurgården har efter trettiofyra spelade omgångar tagit fyrtionio poäng och ligger på en sjunde plats i tabellen. Just nu har laget tre poäng upp till direktplatserna för slutspel men står på samma poäng som åttan Färjestad.

På hemmaplan har Djurgården tagit flest poäng den här säsongen. Laget har tagit trettiotvå av fyrtionio poäng på hemmaplan och det gör Djurgården till seriens sjunde bästa hemmalag. Detta via en statistik på tolv segrar, varav sex efter övertid/straffar och fem förluster, varav två efter övertid/straffar.
Djurgården har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att Djurgården har tagit poäng i fyra av sina fem senaste hemmamatcher.

Djurgården saknar enligt Skadekollen.com
Daniel Fernholm
Robin Norell (JVM)
Andreas Englund (JVM)

djurgarden_200 V.S frolunda_200

Frölunda har äntligen kommit in i vinnarspåret och har nu två raka segrar i bagaget. Nu senast besegrades Leksand med 2-1 på hemmaplan. Men även där såg det ut som Frölunda skulle bli ett slaget lag. Med mindre än sex minuter kvar stod det 0-1 på tavlan men Frölunda kvitterade och bara någon minut senare kom även det vinnande målet 2-1. En otroligt stark vändning och en viktig seger för lagets självförtroende.

I och med segern innebar det att Frölunda nu har tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Det gör att Frölunda har spelat ihop åtta poäng på dessa matcher och är seriens sjätte formstarkaste lag.
Med segrarna i lagets senaste matcher har gjort att laget har lyckats behålla sin höga placering i tabellen. Med sextio poäng efter trettiofyra spelade matcher ligger Frölunda på en tredje plats. Det är tre poäng upp till tvåan HV71 och åtta upp till serieledande Skellefteå.

På bortaplan är Frölunda ett av seriens bästa bortalag. Laget har tagit tjugofem poäng på sjutton bortamatcher och det näst bäst i serien. Frölunda har en statistik på nio segrar, varav fyra efter övertid/straffar och åtta förluster, varav två efter övertid/straffar på dessa matcher.
Däremot är Frölunda’s facit dom senaste matcherna på bortaplan inget att hurra över. Laget förlorade sin senaste bortamatch mot Färjestad med 6-2 och har nu åkt på fem raka förluster på bortaplan.

Frölunda saknar:
M. Wikstrand (spelar ev)
O. Bohm
A. Blidh (JVM)
C. Ehn (JVM)

Säsongens tredje möte.
Lagens två tidigare möten har slutat med två segrar för Frölunda.
Den första matchen spelades på Hovet och där vann Frölunda med tennissiffrorna 6-0.
Den andra matchen blev jämnare när den spelades i Scandinavium och där vann Frölunda med 5-4 efter straffar.

Repris på det första mötet på Hovet?
Inte riktigt kommer det bli en sån seger för Frölunda skulle jag tro men däremot en Frölunda seger.
Varför? Jo, för att Frölunda har fått igång spelet bra den senaste tiden. Två raka segrar och en tung vändning i lagets förra match mot Leksand. Laget spelare rakare och enklare i anfallsspelet och krånglar inte till allt. Försvarsspelet ser ruggigt bra ut och Frölunda har bara släppt in ett mål på dessa två matcher. Det gynnar Frölunda då Djurgården har en del offensiva problem och har bara gjort tio mål på sina fem senaste matcher och då blev det fem mål mot formsvaga Brynäs. (räknas knappt) Så alltså fem mål framåt på fyra matcher mot ett pånyttfödd Frölunda.
Frölunda är seriens näst bästa bortalag. Detta trots att laget bara har tagit en poäng i dom fem senaste bortamatcherna. Frölunda har även vunnit båda mötena mot Djurgården den här säsongen.
Ett Frölunda som laddar upp för att nå förstaplatsen i serien och då är segrarna otroligt viktiga nu.  Djurgården blir en bra match att bryta sin fem matchers långa förlustsvit på bortaplan.
Mitt spel blir Frölunda som segrare inklusive övertid och straffar till 1,75 hos Betsafe.