En match i SHL där Djurgården och Färjestad möts för att fullborda den tjugoåttonde omgången och efter det har samtliga lag passerat halva säsongen. Hemmalaget Djurgården har tappat formen och kommer till spel med endast en seger på lagets fem senaste matcher medan motståndarna Färjestad har poäng i tre raka matcher, varav två raka segrar. Kan Färjestad bygga vidare på lagets spel den senaste tiden eller vänder Djurgården sin dystra trend?

  • Match: Djurgården – Färjestad
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Färjestad
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 7/12, 16:00

Djurgården förlorade lagets senaste match mot Örebro. En match som spelades i Behrn Arena och där Djurgården tog ledningen med ett 1-0 mål i mitten av den första perioden. I början av den tredje perioden skulle kvitteringen komma för Örebro och matchen slutade 1-1 efter fulltid. I straffläggningen var det Örebro som drog det längsta strået och gav Djurgården lagets andra raka förlust.

Med endast en seger på lagets fem senaste har Djurgården spelat ihop fem poäng av femton möjliga vilket gör laget till seriens elfte formstarkaste lag. Problemet har till stor del varit målskyttet då det bara har blivit åtta gjorda mål på dessa fem matcher.
Det har lett till att Djurgården börjar sakta glida neråt i tabellen. Med tjugosju spelade matcher och fyrtio inspelade poäng finner vi Djurgården på en sjunde plats i tabellen. Med ett poäng upp till sexan Växjö, men bara två ner till åttan Brynäs.

Hemma på Hovet har Djurgården varit stabila. Med poäng i tio av tolv hemmamatcher är det ett starkt facit. Med nio segrar, varav fyra efter övertid/straffar, tre förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 27-26 har Djurgården totalt spelat ihop tjugofyra poäng på hemmaplan. Det gör Djurgården till seriens åttonde bästa hemmalag.
Med stark form på hemmaplan vann Djurgården lagets senaste hemmamatch i en målsnål drabbning mot Växjö med 1-0. Segern var Djurgården’s fjärde på lagets fem senaste hemmamatcher och laget har plockat poäng i samtliga fem matcher.

Djurgården har en del frågetecken där det kommer sena besked om spelarens medverkan eller inte:
Philip Holm
Marcus Sörensen
Mattias Guter
Sebastian Lauritzen
Daniel Fernholm

djurgarden_200 V.S farjestad_200

Färjestad verkar ha fått fart på grejorna igen efter en ny formsvacka. Färjestad vann nu sin senaste match mot Modo med 3-2 efter straffar. En match som  man kom ut med en frejdig offensiv och vann skotten efter den första perioden med 19-1 men trots det stod det 0-0 på tavlan. Och i den andra kom istället 0-1 Modo och en djupsuck hördes i arenan. Men Färjestad kom tillbaka i den tredje och kvitterade och vände matchen till 2-1. Modo lyckades däremot kvittera med endast 1.50 kvar av matchen och räddades av stolpen med två sekunder kvar av matchen. Färjestad kunde tillslut vinna rättvist efter straffar.

Segern var Färjestad’s andra raka och poäng för tredje matchen på raken. Det har gett laget sex poäng av dom femton möjliga på lagets fem senaste. Det gör Färjestad till seriens åttonde formstarkaste lag.
Tack vare segrarna nu senast har Färjestad återigen fått kontakt med lagen ovanför direktplatsen till slutspel. Färjestad har nu spelat till sig trettiofyra poäng efter tjugosju spelade matcher och är nu endast sju poäng bakom sexan Växjö med en match mindre spelad. Men ner till kvalstrecket är det desto närmare där Modo och Leksand jagar och är bara tre poäng bakom Färjestad.

Bortaspelet är däremot något Färjestad även den här säsongen är skickliga på, i alla fall på att få med sig poäng. Med sexton poäng efter fjorton bortamatcher är Färjestad seriens sjätte bästa bortalag. Med en statistik på fem segrar, varav två efter övertid/straffar, nio förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 23-39.
Färjestad har på sina fem senaste bortamatcher två segrar och poäng i tre av dom senaste fem bortamatcherna.

Färjestad kommer till spel utan:
Marius Holtet

Säsongens tredje möte av fem.
Dom två tidigare matcherna har resulterat i två segrar för Djurgården. Den första matchen spelades på Hovet och där vann Djurgården med 2-1 efter straffar. Noterbart var att Färjestad kvitterade till 1-1 med blott tre sekunder kvar av matchen.
Den andra matchen spelades i Karlstad och där vann Djurgården med 3-2.

Kan Färjestad bygga vidare på lagets spel i sina två senaste matcher?
Det verkar så. Matchen mot Modo var verkligen ett steg i den riktning tränaren Tommy Samuelsson vill ha laget och ”Det är ingen tvekan om att det stenhårda arbetet börjar ge resultat. Farten, och det Tommy Samuelsson kallar kaxigheten, börjar komma. ” skrivs på lagets hemsida.
Medan Djurgården har problem med målskyttet. Endast åtta mål på lagets fem senaste är inget skrämmande facit och spelet laget har visat upp har inte imponerat. Mot Örebro var spelet bitvis bra men bitvis mindre bra och lagen ägde matchen under olika tillfällen.
Färjestad har kapaciteten i laget och att lagets två nyförvärv Ansi Salmela och Toni Rajala börjar få utdelning i sin nya klubb är oerhört viktigt, och där framförallt Salmela kliver in med enorm arbetsvilja och klubbhjärta.
Ett Färjestad som än en gång på uppgång och har spelat bättre än Djurgården i lagens två tidigare möten men inte fått med sig någon utdelning så har laget närmat sig en seger alltmer. Tredje gången gillt? Samtidigt som Djurgården troligtvis saknar minst en handfull drös med spelare medan Färjestad i det närmaste laget är skadefritt och trivs bättre på bortaplan än hemma. Med att nu vid seger ha riktig närkontakt med lagen kring slutspelsstrecket kan vi nog räkna med ett taggat bortalag.
Det leder till att jag inte tvekar att spela Färjestad som segrare inklusive övertid och straffar till 2,20 hos bet365.