Efter varsin match i Champions Hockey League i veckan så fortsätter det ”vanliga” livet för hockeykillarna i SHL. Djurgården – Färjestad drabbas samman i ett riktigt klassiskt möte på Hovet.

  • Match: Djurgården – Färjestad
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,89 @ Comeon
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 25/9, 19.00

Djurgården Hockey är tillbaka i Sverige’s finrum efter två säsonger utanför SHL.
Laget har inlett säsongen på ett godkänt vis. I veckan så spelades det Champions Hockey League där Djurgården hade hemmamatch mot tjeckiska mästarna Zlin. En match på förhand som skulle ses jämn, då Djurgården föll i bortamatchen med 3-1 och två lag som slogs om avancemang. Efter en jämn första period var ställningen 1-0 till Djurgården. Men i den andra perioden försvann allt vad som kan komma kallas dramatik. Djurgården gjorde SEX mål i den andra perioden och matchen var mer än avgjord. Matchen slutade tillslut 8-0 till stockholmarna. Segern innebar att Djurgården nu har goda möjligheter att ta sig vidare i Champions Hockey League.

I SHL så har Djurgården tagit två segrar, varav en efter straffar och förlorat två matcher med uddamålet. I den senaste omgången så föll Djurgården på bortaplan mot Frölunda med 2-1. En hedersam förlust men en rättvis seger för Frölunda. Det leder till att Djurgården har spelat till sig fem poäng efter fem omgångar och ligger på en åttonde plats i tabellen.

Hemmaplan har varit ett framgångsrikt koncept i början av säsongen, i både Champions Hockey League och i SHL. Laget har spelat fem tävlingsmatcher på hemmaplan och har gått segrande ur alla dessa fem.
På dessa fem matcher så har det resulterat i en hel del mål. Totalt 28 mål under ordinarie tid (30 mål inklusive övertid/straffar). Det ger ett snitt på 5,6 mål per match.
Djurgården har några frågetecken inför kvällens match på Slava Trukhno och Sebastian Lauritzen.

Djurgarden IFFärjestad

Färjestad BK har startat säsongen som laget har gjort dom senaste säsongerna. Blandat och gett och ligger på den nedre del av tabellen.
Även Färjestad hade match i Champions Hockey League i veckan. Hemmamatch mot norska Vålerenga. En match som beskrivs ur period synvinkel från Färjestad’s sida, dålig, bättre, bäst. Färjestad hamnade i ett tidigt 0-1 underläge i den första perioden. Kvitterade i den andra och avgjorde i den tredje med att göra tre mål och vinna med totalt 4-1. Segern innebar att möjligheterna att nå slutspel i Champions Hockey League fortfarande lever.

I SHL så har det blivit likt Djurgården två segrar, varav en efter straffar och två förluster. Noterbart är att båda Färjestad’s förluster har kommit på hemmaplan. Det leder till att Färjestad har spelat till sig fem poäng och ligger på en nionde plats i tabellen.
Färjestad’s senaste match var borta mot Växjö. En match som såg ut att gå till förlust då Växjö ryckte ifrån 1-1 till en snabb 3-1 ledning i den tredje perioden. Men Färjestad ville annat och med mindre än tre minuter kvar kom både 2-3 och 3-3 på blott 30 sekunder. Färjestad avgjorde sedan i straffläggningen och tog med sig en 4-3 seger hem till Karlstad.

Bortaplan, det var Färjestad’s melodi förra säsongen. Denna säsong ser ut att bli likadan om det fortsätter såhär. Med totalt fyra tävlingsmatcher i Champions Hockey League och i SHL så har det slutat med tre segrar och en förlust. Noterbart är att Färjestad har vunnit sina tre senaste bortamatcher.
Totalt har det blivit  18 mål under ordinarie tid (19 inklusive övertid/straffar). Vilket ger oss ett snitt på 4,5 mål per match.
Färjestad kommer till spel med nästintill full trupp då det bara är långtidsskade Marius Holtet som saknas.

Inte sen säsongen 2011-2012 har lagen mött varandra.
Den säsongen möttes lagen fem gånger. Det slutade med tre segrar för Djurgården och två för Färjestad.

Två lag i god målform.
Jag känner att det kommer bli svårt att på förhand utse vinnaren i detta möte. Två lag med stigande form så därför väljer jag att tro på överspelet 4,5 mål. Detta för att det är två lag som har goda offensiva kvalitéer och ska vi vara ärliga så har Djurgården räddat ner sina siffror till stor del av hemvändaren Mikael Tellqvist. Samtidigt som Färjestad’s försvarsspel inte har imponerat alltför mycket under säsongen.
Djurgården som hittills är obesegrat på hemmaplan och har öst in mål. Framförallt senast då det blev åtta mål framåt och totalt tjugo mål i sina fem hemmamatcher. Samtidigt som Färjestad är obesegrade i SHL på bortaplan och har gjort en del mål. Med tre mål under ordinarie tid mot Växjö på bortaplan och fyra hemma nu senast mot Vålerenga så har laget börjat hittat målet igen.
Jag tror det blir en matchbild med fartfylld hockey, med mängder av målchanser och grinigt spel.  att det kommer nog bli en hel del utvisningar och powerplay leder i tiden till mål.
Två lag som vill vinna och det vinnande laget kommer behöva göra minst tre mål för att ta fullpott samtidigt som jag tror att laget på den andra sidan gör minst två kassar.

Jag väljer därför att spela över 4,5 mål till 1,89 hos Comeon.