Hammarby var först ut med att spela premiärmatch match på Tele2 Arena, och nu är det Djurgårdens tur. Man tar emot ett Elfsborg som har kraven högt ställda på sig. Precis som gårdagens match på samma arena kommer det att bli en fin inramning av supportrarna. Ute på plan förväntar jag mig dock en spelbild som präglas av hemmalagets goda organisation. Utifrån det känns ett målspel mycket bra här.

  • Match: Djurgården – Elfsborg
  • Spel: Under 2,5 mål 
  • Odds: 1,74 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 5/4, 17:30

Det kanske mest intressanta mötet såhär långt levereras till oss på söndagskvällen. Vad gäller gästerna så står man inför en intressant säsong där man med en ny tränare i Magnus Haglund ska påbörja ett nytt lagbygge. Det känns lite som att man sedan just nyss nämnda tränare lämnade klubben så har man tappat lite av det som var sin identitet. Nu ska man påbörja jakten på att återfå det som kännetecknade klubben under många år. Det vill säga det oerhört vackra kortpassningsspel som man bedrev.

En intressant reform har skett kring Anders Svensson som har fått inta en position längre ner i banan. Det är nämligen som mittback som vi kommer att beskåda 39-åringen. Det är dock ingenting som förändrar hans roll som spelfördelare utan säger istället mer om att man som sagt har ambitioner att vara mer bollförande igen. Trots bortaplan så känns det som att man kommer vara det lag som kommer föra spelet i den här matchen. Men är det någonting man saknar så är det en spetsspelare allra längst fram. Man har dessutom avbräck på Lasse Nilsson här, vilket innebär att Per Frick kommer att få ta platsen som anfallare.

Djurgården går igenom en tuff ekonomisk situation vilket är någonting som märks på de värvningar som har gjorts under vintern. Det är spelare som har gjort det bra i sina klubbar, men det är inga typer som är speciellt namnkunniga. Tränare är dock Pelle Olsson och det finns få bättre lämpade än att få ihop ett hårt jobbande kollektiv med god organisation. Det syntes redan förra säsongen då man var bland de lag som höll flest nollor. Absolut ingen skräll om man tillhör de lagen i år igen. Precis som dagens motståndare saknar man dessutom den riktigt offensiva spetskvalitén utan måste ha ett fungerande försvarsspel för att plocka ihop sina poäng.

Matchbilden lär bli att Elfsborg kommer ha ett stort bollinnehav. Det är ingenting som hemmalaget är alltför missnöjda med heller. De har en god organisation att falla tillbaka på och med hjälp av den kommer man inte släppa till alltför många målchanser. När det väl dyker upp möjligheter har man en duktig burväktare i Kenneth Höie som bör kunna stoppa en del. Omställningar är vad Djurgården kommer att få förlita sig på för det allra mesta, men även de saknar den riktiga producenten längst fram.

                                                                                                        

Jag har väldigt svårt att se hur det ska bli fler än två mål i denna match. Det känns lite som att lagen kommer ta ut varandra. Det är dessutom premiär och en hel del nerver kommer att spela. Nordicbet erbjuder 1,74 på under 2,5 mål vilket känns spelvärt.

/Mikel