SHL närmar sig slutomgångarna och med kvällens matcher inräknade är det bara två matcher kvar att spela för lagen. Hemmalaget Djurgården kommer till spel med ett säkrat kontrakt men en rejäl kollaps i den förra matchen mot Linköping. Brynäs däremot besegrade Växjö för första gången den här säsongen och säkrade därmed ett nytt SHL-kontrakt. Nu är det bara striden kring plats nio och tio mellan lagen som är kvar. Vilka vinner ikväll?

  • Match: Djurgården – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Brynäs 
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 3/3, 19.00

Djurgården säkrade nytt SHL-kontrakt för två omgångar sedan, när laget besegrade Leksand på hemmaplan med 4-3 efter förlängning. Det mäktiga ögonblicket för nykomlingarna att hålla sig kvar fick sig inget vidare firande i matchen efteråt. Då kollapsade Djurgården totalt borta mot Linköping med hela 7-0 i baken.
Förlusten innebar Djurgården’s tredje på lagets fem senaste matcher.
Med fem poäng på dom fem senaste omgångarna ligger Djurgården på en nionde plats med sextiosex poäng och kan inte komma högre upp i tabellen. Laget kan däremot tappa en placering, då motståndarna Brynäs bara är ett poäng bakom.

Hemma på Hovet har inte Djurgården rosat marknaden nämnvärt. Laget har spelat tjugosex hemmamatcher och gör nu sin sista hemmamatch för grundserien. Det har resulterat i femton segrar, varav sju efter övertid/straffar och elva förluster, varav två efter övertid/straffar. Det ger en poängskörd på fyrtio poäng och Djurgården är SHL’s nionde bästa hemmalag.
Djurgården har endast en hemmaseger på lagets sex senaste hemmamatcher.

Djurgården kommer till spel utan enligt Skadekollen.se:
Tobias Hage
Sebastian Lauritzen
Mikael Samuelsson
Mikael Tellqvist
Steve Saviano
Michael Holmqvist
Linus Arnesson
Marcus Nilson
Alexander Fällström
Daniel Fernholm

djurgarden_200V.S brynas_200

Brynäs säkrade nytt SHL-kontrakt när laget besegrade Växjö på hemmaplan med 2-1. En otroligt skön seger för hemmalaget som äntligen fick besegra skräckmotståndarna Växjö. Matchen avgjordes först med mindre än sju minuter kvar när P. Vesterholm skickade in 2-1 pucken i nät.
Segern innebar Brynäs tredje trepoängare på lagets fem senaste matcher och med dessa poäng har laget nu häng på en placering högre upp i tabellen. Nu är det bara ett poäng upp till Djurgården och Brynäs står på sextiofem poäng efter femtiotre omgångar.

Bortaspelet har inte alls levererat den här säsongen och Brynäs har bara vunnit fyra av sina tjugosex bortamatcher. Ingen smickrande statistik och inte blir det bättre när laget bara tagit poäng i sex av dessa matcher. Brynäs har bara spelat ihop tretton poäng på bortais och det gör laget till det överlägset sämsta bortalaget i SHL.
Brynäs föll mot HV71 med 4-1 i lagets senaste bortamatch och det var lagets fjärde förlust på dom fem senaste bortamatcherna.

Brynäs kommer till spel med samma manskap som mot Växjö sist men nu utan Daniel Mannberg.

Det femte och kanske viktigaste mötet för säsongen.
På dom fyra tidigare möten har lagen vunnit två vardera. En hemmamatch var och varsin bortamatch.

08.01.15SHLBrynäsDjurgården4 : 2
28.12.14SHLDjurgårdenBrynäs5 : 2
30.10.14SHLBrynäsDjurgården4 : 7
04.10.14SHLDjurgårdenBrynäs1 : 5

Det räcker för Brynäs att ta två poäng för att ligga i förarsätet.
Två poäng är vad jag tror Brynäs minst plockar med sig hem till Gävle inför den sista omgången. Därför att Brynäs gjorde en mycket bra insats senast och kunde verkligen visa att laget kan spela bra och vinna matcher när kniven ligger mot strupen.
Det ska nu spelas en viktigt match på Hovet och där har Brynäs vunnit en match den här säsongen, av lagets få segrar på bortais.
Brynäs har några namn borta men det klår inte Djurgården’s enorma skadelista. Det bevisades verkligen att Djurgården har en förhållandevis tunn trupp när det är skador i laget och det gav ett taggat Linköping multum på.
Med tre viktiga poäng som står på spel mellan två lag vars former är trots att något olika och där bortalaget Brynäs har sett betydligt bättre ut än Djurgården den senaste tiden samt att Brynäs kommer från en seger medan Djurgården’s självförtroende fick sig en rejäl törn.
Därför spelar jag Brynäs som segrare inklusive övertid och straffar till 2,15 hos bet365.