Djurgården avslutar sin sista hemmamatch för året med att ta emot seriens sämsta bortalag, Brynäs. Båda lagen förlorade i den senaste omgången och har en seger vardera mot varandra den här säsongen. Brynäs har bara tagit två segrar på bortais den här säsongen men en av segrarna kom borta mot Djurgården. Kan laget möjligen ta sin tredje bortaseger för säsongen?

  • Match: Djurgården – Brynäs
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Brynäs
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 28/12, 18:30

Djurgården föll tungt under annandagen när Leksand gästade laget i ett utsålt Globen. Efter en mållös första period tog gästande Leksand en snabb 1-0 ledningen under den andra perioden. Ett resultat som stod sig resten av perioden. Djurgården kvitterade tidigt i den tredje perioden men bara minuten senare tog gästerna ledningen igen. Det blev inga fler mål och förlusten var ett faktum då O. Alsenfelt spikade igen.

Djurgården’s form är inget vidare. Det har blivit poäng i fyra av lagets fem senaste matcher. Men dock har det bara blivit en seger på dessa matcher. Det har lett till att Djurgården har blivit inblandad i en riktig streckstrid och närmas av bottenlagen. Djurgården har just nu fyrtiofyra poäng efter trettioen spelade matcher. Laget har bara två poäng upp till sexan Växjö på den direkta slutspelsplatsen men har just nu bara fyra poäng mer än tian och motståndarna Brynäs.

Hemmaspelet fungerar fortsatt bra för Djurgården trots förlusten senast. Med totalt tjugosju poäng efter femton hemmamatcher är laget seriens åttonde bästa hemmalag. Detta via en statistik på tio segrar, varav fem efter övertid/straffar och fem förluster, varav två efter övertid/straffar.
Djurgården har tagit poäng i fyra av lagets fem senaste hemmamatcher och har gått segrande ur tre av dessa fem.

Djurgården kommer till spel utan:
Daniel Fernholm
Linus Söderström
Robin Norell
Andreas Englund

djurgarden_200 V.S brynas_200

Brynäs förlorade än en gång på bortaplan i lagets senaste match. Då begav sig laget till Jönköping för att möta HV71. En match som HV71 tog ledningen under den första perioden. Brynäs kvitterade tidigt in den andra perioden men HV71 tog tillbaka kommandot snabbt och gick fram till en 3-1 ledning. Brynäs reducerade innan perioden var slut men i den tredje perioden kom 4-2 och efter det kom Brynäs aldrig närmare och förlorade. Förlusten var Brynäs nionde raka på bortaplan.

Formen är inget vidare då Brynäs har endast en seger på lagets fem senaste matcher. Laget har endast mäktat med att plocka tre poäng på dessa matcher. Det har gjort att Brynäs har ramlat ner ett gäng placeringar i tabellen och finner sig nu på en tionde plats med fyrtio poäng efter trettioen spelade omgångar.
Brynäs har bara tre poäng fler än elvan Leksand som ligger under kvalstrecket.

Bortaplan är verkligen inget Brynäs vill känna sig vid. Laget har endast mäktat med att ta poäng i tre matcher av femton. Brynäs har bara mäktat med att vinna två matcher och har endast sju inspelade poäng. Det gör laget inte så oväntat till seriens överlägset sämsta bortalag.
Brynäs har som sagt hela nio raka nederlag på bortais och har endast tagit poäng i en av dessa matcher.

Brynäs återfår L Carlsson annars mönstrar laget samma lag som senast.

Säsongens tredje möte mellan lagen.
Dom två tidigare har lagen haft varsin hemmamatch.
Den första matchen spelades i Stockholm och där vann Brynäs en av sina två bortamatcher den här säsongen med 5-1.
Den andra matchen spelades i Gävle och det blev en målrik historia som Djurgården vann med 7-4.

Lyckas Brynäs vända sin dystra borta trend mot Djurgården?
Det är dags för Brynäs att börja vinna på bortaplan om laget ska få någon högre tabellplacering. Därav är Djurgården en passande uppgift. Djurgården är ett av dom två lag som Brynäs har lyckats slagit på bortaplan vilket Brynäs kommer att försöka utnyttja.
Brynäs har haft bra intensitet under träningarna under ledigheten och kapaciteten finns i laget. Nu får laget åka till ett fullsatt Globen och laget har även med sig ett gäng supportar som kommer stötta laget. Båda lagen har ingen vidare form men Brynäs har seriens bästa powerplay och laget vann den första matchen mellan lagen i Stockholm. Båda lagen saknar ett gäng spelare och Djurgården är inte ett bättre lag än Brynäs.
Att ett lag som Brynäs har sånt högt odds mot Djurgården i svag form är frågande och med ett Brynäs som måste börja vinna på bortaplan kommer jaga en seger. Nio raka bortaförluster är något som kommer att brytas och frågan är bara när.
Men jag ser detta som en 50/50 match och Brynäs har gjort bra bortamatcher men har inte fått till det fullt ut.
Det är dags att bryta en lång förlustrad och mitt spel blir därav Brynäs som segrare inklusive övertid och straffar till alldeles för höga 2,30 hos bet365.