Fyra matcher i den Svenska Hockeyligan och två forna storlag drabbar samman. Mesta mästarna Djurgården möter näst mesta mästarna Brynäs. Två lag som har inlett säsongen med en seger och en förlust på dom två inledande matcherna. Vilket lag lämnar isen som vinnare ikväll?

  • MatchDjurgården – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Djurgården över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @Betsafe
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 24/9, 19:00

Djurgården kommer från spel i Champions Hockey League som ägde rum tidigare i veckan. Djurgården mötte Växjö på hemmaplan. En match som knappast bli ihågkommen som den starkaste publiksiffran, då endast drygt 580 personer hade letat sig till Hovet. Ganska svagt med andra ord då matchen innan i SHL mot Skellefteå var utsålt med över 8 000 personer på läktaren. Åter till matchen så vann Djurgården den med 4-3 och har ett okey utgångsläge i den stundande returen som komma skall senare.

I SHL har Djurgården spelat två matcher. Laget inledde med en 3-2 förlust efter övertid mot Linköping för att i den senaste matchen besegra Skellefteå med 2-1 på hemmaplan.
Med fyra poäng efter dessa två omgångar befinner sig Djurgården sig på en fjärde plats i tabellen.

Hemmaspelet kommer bli en nyckelfaktor för Djurgården den här säsongen. Sist var det utsålt mot Skellefteå och publiken ser ut att återkomma till det forna storlaget. En faktor som kommer bli ofantligt viktig om Djurgården ska gå längre än förra säsongen.

DjurgårdenV.S brynas_200

Brynäs har däremot vilat under veckan då laget inte spelar Champions Hockey League. Istället har laget tränat bra och kunnat laddat upp ordentligt efter lördagens match mot Färjestad. En bortamatch för Gävlelaget som slutade med en 3-2 förlust. En något snöplig förlust för Brynäs som efter en mållös första period vände på steken från underläge 0-1 till ledning 2-1 för att därefter tappa till och förlora med 2-3.

Två matcher och en seger och en förlust efter att Brynäs besegrade Malmö i en målrik tillställning i premiären med 6-3 hemma i Gavlerinken. Därmed har Brynäs nu tre poäng efter två omgångar och ligger på en femte plats i tabellen.

Något som däremot oro veckar något för Brynäs är försvarsspelet. Det ser inte speciellt stabilt ut och laget har släppt in sex mål på dom två inledande matcherna.

Fem möten förra säsongen och hela 31 mål på dessa matcher.
Ja, det brukar bli oerhört målrikt när Djurgården och Brynäs möts. Förra säsongen avgick Djurgården med segern i tre av fem matcher och vann målstatistiken med 16-15. 
Av dessa fem matcher spelades tre på Hovet. Där vann Djurgården två och Brynäs en.

Fortsätter målproduktionen mellan lagen?
Djurgården har dock inte inlett SHL som alltför målrikt. Men att man löser tre puckar mot Brynäs ska klart vara möjligt.
Det på grund av:
1. Hemmaplan. Djurgården är i regel ett starkt hemmalag och har nu på två raka hemmamatcher (inkluderat Champions Hockey League) besegrat Skellefteå, 2-1 och 4-3 över Växjö. Djurgården fick igång målskyttet bra i tisdags och kommer taggade till kvällens match.
2. Brynäs har inte seriens mest stabila försvarsspel. Tre insläppta mål mot nykomlingarna Malmö på hemmaplan och nu sist tre insläppta mot Färjestad, däremot på bortaplan till ett litet försvar.
3. Trettioen mål totalt mellan lagen förra säsongen. Det är full fart när Djurgården och Brynäs möts och inget lag vill spela försvarsspel. Djurgården stod för sexton av dom trettioen målen och Djurgården’s offensiv den här säsongen är bättre än fjolårets.
Mitt spel blir Djurgården över 2,5 mål till 1,85 hos Betsafe.