Ytterligare ett objekt ifrån söndagens allsvenska matcher hämtas. Den här gången riktar jag fokus på Tele2 Arena där ett mindre Stockholmsderby skall spelas. Här blir det inget spel på segrare utan istället lägger jag energin på ett intressant målskyttespel på en Djurgårdenspelare.

  • Match: Djurgården – Brommapojkarna
  • Spel: Simon Tibbling målskytt
  • Odds: 5,25 @ nordicbet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 27/4, 15:00

Naturligtvis var Brommapojkarna hårt bottentippade, men trots det faktumet måste man påstå att laget har varit en besvikelse såhär långt. Möjligen är det förståeligt om man ser till att både Andreas Eriksson samt Mauricio Albornoz är otillgängliga på grund av skador. Efter fem omgångar har det endast blivit två poäng och däribland insatser som 0-3-förlust på bortaplan mot Gefle. Trots det har man vid tillfällen ändå visat upp sina kvalitéer vilket insatsen senast mot Örebro är ett exempel, där man hämtade upp ett 0-2-underläge till oavgjort.

Nu reser man inom Stockholm för att ta sig an Djurgården på bortaplan. Det är ingen hemlighet att man har sina styrkor i bollinnehavet och filosofin man har innebär stora risker i defensiva spelet. Förra säsongen visade statistiken att man släppte in en hel del mål och lär inte bli någon ändring på det i år. Hittills har det runnit in nio mål och nu ställs man mot ett skickligt hemmalag som utan tvekan kommer att hitta in i målprotokollet.

En desto mer intressant säsongsstart har Pelle Olsson och hans mannar bjudit på. Åtta poäng på fem matcher är något som fansen skall vara nöjda med. Senast dessutom ett 1-1-resultat på bortaplan mot Malmö vilket vittnar om att man goda kvalitéer som kan komma att ta laget till en hög tabellposition. Trots en tränare som är starkt förknippad med det defensiva positionsspelet och försvarsspel har man lyckats vara effektiva framåt. Hela tio mål har producerats och fler lär det blir här under söndagen. Tycker mig att en viss mittfältare visat på god form och borde ha hyfsade möjligheter att näta.

Det är Simon Tibbling jag tänker på. Den 20-åriga mittfältaren har länge ansetts som en stor talang, men det känns som att det riktigt stora genombrottet kan komma att bli verklighet i år. På innermittfältet är det egentligen där han trivs bäst, men har förpassats till vänster i samma lagdel och tycker han har varit en av lagets bästa såhär långt. Med sin goda bollkontroll, spelintelligens och precisa passningar har han varit en stor tillgång. Ofta är det han som ligger bakom det som händer på offensiv planhalva och med tänker hur involverad han är i de avslutade momenten skulle det inte förvåna mig om säsongens första mål kommer här.

                                                                                                                                                

Formen för den lovande mittfältaren är väldigt god. När Djurgården tar sig an Brommapojkarna hemma på Tele2 Arena kommer man väldigt troligt göra ett par mål. Simon Tibbling är ofta långt framme i planen och möjligheterna för att han står för ett av dessa känns goda. 4,70x pengarna är ett odds som känns aningen högt vilket spelas med 2/10 units.

/Mikel