Efter ett mindre landslagsuppehåll drar Allsvenskan till helgen igång igen. Omgångens allra hetaste match finner vi i 08-området och närmare bestämt det mötet mellan Djurgården och AIK. Eftersom jag tycker att matchen är så pass svårspelad blir huvudspelet ett kortspel som känns väldigt vasst.

  • Match: Djurgården – AIK
  • Spel: James Keene att bli varnad @ 4,50
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Unibet
  • Spelstopp: 16/9 14:00

Ja, som sagt, det sista derbyt på Råsunda spelas under söndagen. Det här måste vara ett av de allra hetaste derbyna på ett bra tag. Med några dagar kvar till avspark är det redan mer eller mindre slutsålt. Föregående derby har det också tenderat att vara två, eller i alla fall ett, lag som befinner sig i tabellens nedre region. Så är inte fallet den här gången. AIK är en av utmanarna till SM-guldet medan Djurgården fajtas om att knipa en Europa-placering.

Hemmalaget för det här derbyt är Djurgården och något som kan vara värt att nämna som intressant info är att det är omkring 1080 dagar sedan AIK besegrade Djurgården. Å andra sidan är det något som kanske inte är i högsta prioritet för det här spelet då det trots allt handlar om ett kortspel. Den hetlevrade engelsmannen James Keene är den (av många) jag tror kommer glidtackla sig in i domare Jonas Erikssons anteckningsblock i den här matchen. Det är ingen större hemlighet att James gillar att spela tufft och pressa motståndarnas backlinje. Engelsman som han är viker han inte en tumm i närkampsspelet.

Genom sina år i GAIS, Elfsborg och nu i Djurgården har han alltid visat upp en beundransvärd inställning och det hör inte till ovanligheterna att han drar på sig ett eller annat kort. När det nu dessutom vankas en derbymatch känns det väldigt troligt att ett och annat fult tillhygge kommer från engelsmannen. I derbyt i våras startade Keene matchen. Dock blev han inte varnad men (återigen – med reservation för att minnet möjligen sviker mig) det var väl så att James delade ut ett par fula grejer som normalt sett borde resulterat i åtminstonde ett gult kort.

Här blir jag absolut inte förvånad om James hunnit med att bli varnad redan innan första halvlek är slutspelad. Det är som sagt en aggressiv och tuff spelare som aldrig tvekar att gå in i de lite ”jobbiga” duellerna. Jag förväntade mig verkligen inte ett odds på över 3,00 så det här är absolut ett spel som jag anses vara spelvärt. Det knips med en medelinsats.

/Mikel