Under kvällen är det dags för säsongens första derby och dessutom är det troligen landets hetaste som vi bjuds på. Som alltid kommer det vara fantastisk atmosfär på läktarna vilket brukar spridas ner till planen. Inte sällan blir det en hel del gula kort och borde inte bli något undantag här vilket leder mig till att en specifik hemmaspelare drar på sig ett sådant.

  • Match: Djurgården – AIK
  • Spel: Andreas Johansson bli varnad
  • Odds: 3,50 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 16/4, 19:05

Precis som tidigare säsonger har AIK haft en jobbig inledning av säsongen. Det började med en förlust på hemmaplan mot Göteborg, medan man därefter lyckades besegra Gefle vilket man gjorde trots en sämre insats. I den tredje omgången ställdes man mot Örebro på hemmaplan, men återigen fick man en motgång då slutresultatet endast blev 1-1 efter att målvakten Kenny Stamatopoulos stod för ett misstag i matchens slutminuter. Därför har man hamnat i en situation man gärna hade velat undvika; att vinna derbymatchen mot Djurgården ses mer eller mindre som ett måste för att inte halka efter tabellens högre positioner då det är där man skall befinna sig.

Djurgården å andra sidan har faktiskt gjort en betydligt bättre start än sin stadskonkurrent. Detta trots den sorg klubben befunnit sig i efter den mycket sorgliga händelsen i Helsingborg vid premiäromgången. Lagen man besegrat är Halmstad på hemmaplan samt Mjällby som tidigare varit något utav ett spöke för klubben. Det är faktiskt hemmalaget som går in till denna matchen med positiva känslor och är enligt mig en korrekt favorit till seger. Derbymatcher är dock väldigt ovissa tillställningar, så att röra vid några vinnarspel är något jag gärna undviker. Här känns ett kortspel på en viss Djurgårdsspelare mer intressant.

Den 35-åriga mittfältaren Andreas Johansson gör sedan återkomsten sin andra säsong i klubben. Jag tycker att han hittat väldigt rätt i sin position på det centrala mittfältet tillsammans med ett av nyförvärven Alexander Faltsetas. Detta är en hyfsat hetlevrad spelare som definitivt brukar tända till vid heta tillställningar och smälla på extra, och något undantag kommer vi förhoppningsvis inte få se här. Statistiken från fjolårssäsongen vittnar om precis detta. Då blev det sex gula kort varav två av dessa tillkom i derbymatcherna mot AIK. Troligen inkasserar Johansson denna säsongens andra varning här under kvällen.

Precis som vanligt vid landets stormatcher är det naturligtvis Jonas Eriksson som håller i visselpipan. Det är en herre som har stor erfarenhet av den här typen av matcher, och han dömde bland annat förra årets derby mellan lagen. Oftast är det en domare som håller korten nere i fickan mer än vad hans kollegor brukar, men ändå lyckades det komma upp fem gula kort i mötet lagen i mellan i majmånad i fjol. Då föll en av dessa som sagt på Andreas Johansson och ser det som troligt att han hamnar i domarens protokoll även denna gång. Likt alla andra derbymatcher kommer det vara tuff stämning på plan och som en av fyra centrala mittfältare lär han vara inblandad i väldigt många närkamper.

                                                                                                                                      

Vid sjutiden ikväll är det avspark på Tele2 Arena och denna tillställning kommer utan tvekan bli en väldigt tajt historia. Har extremt svårt att se hur något av lagen skulle dra iväg utan vi lär får se en match som lever hela vägen fram till slutsignalen. En av spelarna som löper stor risk att dra på sig en varning är Andreas Johansson, detta med tanke på hans position på planen som tvingar honom till många tuffa situationer. 2/10 units spelas på att spelaren blir varnad till oddset 3,50 hos Unibet.

/Mikel