Min kollega Haegge har skrivit ut ett bra speltips till denna matchen redan men jag väljer att fylla på med ett annat lämpligt spel i denna matchen!

  • Matchen : Djokovic – Wawrinka
  • Liga : ATP Australian Open
  • Speltips : Wawrinka +6.0 games i matchen
  • Odds : 1.81 @ Pinnacle Sports
  • Units : 5/10
  • Spelstopp : Prel 01.00

Novak Djokovic ifrån Serbien är världens bästa tennis spelare, han har i princip allting en tennis spelare vill ha förutom en farlig serve. Novak besitter ett grundspel som är enormt bra, kanske tillsammans med Wawrinka så har han världens bästa backhand speciellt när han slår den cross court när han är under press i backhand hörnet. Novak har fått en relativt behaglig resa till semifinalen, enda hotet har varit en trött Raonic i kvartsfinalen annars har han cruisat igenom med raka setvinster i varje match.

Stanislas Wawrinka ifrån Schweiz spelar nästan lika bra som han gjorde förra året och nu ställs han emot världens bästa tennis spelare som var den enda som var nära att få stopp på han förra året, Djokovic. Wawrinka’s serve har sett riktigt bra ut, han får mycket gratis poäng på sin första serve just nu och den fungerar riktigt bra för tillfället och det är en nyckel i denna matchen att hans serve ska funka för det måste det göra om han inte ska bli pressad allt för ofta. Wawrinka’s grundslag emot Nishikori visade vilken otrolig klass han kan hålla, hans backhand var helt magisk och Nishikori hade inte mycket att sätta emot varken emot Wawrinka’s vinklar eller hans raka slag.

Dessa spelare har möts 4 gånger tidigare i Grand Slam och då har det alltid slutat med 5 set, en gång vinst för Wawrinka(förra året) och 3 gånger för Djokovic. Jag tror att Wawrinka har större chans att vinna än oddsen säger men jag tar på mig hängslena och kör +6.0 på Wawrinka.

Lycka till!

/Lidde