john isner John Isner har servat som en galning i snart en månad. Han är kanske mest svårbruten på hela touren och även om det är världsettan som väntar så tror jag att kraften av hemmapubliken gör att Isner håller emot ordentligt.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Cincinnati
  • Match: Novak Djokovic – John Isner
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,93 @ ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

 

Novak Djokovic har spelat fantastik tennis i Cincinnati. Han har fullkomligt mosat allt motstånd, men samtidigt har han bara mött spelare med ärtbössor och då är han överlägsen. Lika överlägsen som han kommer att vara när bollen väl är i spel mot Isner.

Djokovic kommer att vara väldigt noggrann i egna servegem. Han vet vikten av att hålla serven mot Isner och vi kommer troligtvis få se väldigt få unforced errors från serben. Han kommer att göra allt för att få tillbaka Isners servar i spel. Är bollen väl i spel kommer Djoko vinna mer än 4 av 5 poäng.

Det fina i kråksången är att Djokovic inte kommer kunna returnera Isners servar. Även om han är bäst i världen på att returnera så är Isner bäst i världen på att serva och i den här sporten väger serven betydligt mer än returtagandet.

John Isner har inte förlorat en match som slutat under 22 games sedan början av grussäsongen och som alla förstår gynnar inte grus den gänglige amerikanen.

På gräs och hardcourt får han ut betydligt mer av sin serve och han snittar alltid över ett ess på servegem och nära 65% oreturnerade förstaservar. Fortsätter amerikanen att serva som han gjort kommer överspelet att ryka här, även om linan ligger på 22,5 så får vi mer än 1,83 hos ladbrokes.

De har mötts fyra gånger tidigare där serben leder med 3-1 inbördes. Isner har klarat överspelet två gånger men har tvingat Djoko till fem tiebreak. Så i teorin borde vi fått sett åtminstone ett till överspel.

Storservande John Isner har spelat 22 tiebreak på 19 matcher efter grussäsongen. Enda matcherna som inte gått till tiebreak var när amerikanen var slutkörd i finalen i Washington och mot Lleyton Hewitt i Newport (där slutade första set 7-5)

Om vi räknar med att Isner bryter Djokovic en gång på 40 servegem och Djokovic bryter Isner en gång på 10-12 servegem så ska överspelet sitta.