Idag så drar semifinalerna igång i Masters turneringen i Rom och en riktigt höjdar match har vi att se fram emot. Förra årets gigant Novak Djokovic går in för att möta all tidernas bästa tennis spelare Roger Federer på center courten i Rom. Djokovic har sett lite halv mätt ut på sistone och hans spel har varit allt annat än imponerande enligt mig, han har inte varit bra alls tycker jag, inte i närheten av det han kan. Federer ser chansen att ta över andra platsen på rankningen i denna turneringen om han tar sig vidare till final.

  • Matchen: Djokovic – Federer
  • Liga: ATP Masters Rom
  • Speltips: Federer att vinna matchen
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.00

 

Novak Djokovic från Serbien som hade tidernas formtopp förra året och vann nästan allt han spelade. Han har sett ganska mätt ut i år och ser inte alls bra ut jämfört med förra året, han tappar set emot spelare han ”aldrig” tappar set emot och blir pressade av folk han inte ska bli pressade av. Han förlorar matcher han ska vinna och får ser allmänt trött ut på banan. Han servar bättre i år än förra året men hans grundspel ser inte lika bra ut i år som förra året och jag tror att matchen idag mot Federer kommer visa oss om han kommer vara nånting att lita på i framtiden i nånting förutom Grand Slams där han bara verkar finna sin motivation.

Roger Federer ifrån Schweiz, världens bästa tennis spelare igenom tiderna. Han har spelat otroligt bra i år och fortsätter att se väldigt bra ut även på gruset där han har en massa poäng att plocka in på Nadal och Djokovic från förra året. Han spelar med en hunger som han inte har haft på något år och nu sitter hans spel väldigt bra. Hans serve är riktigt bra och hans forehand är outstanding, med den slår han ut vem som helst. Hans backhand har ju alltid varit hans svagare sida men den har funkat bra hittills och jag tror att den kommer funka bra idag också.

Federer har ett litet mentalt övertag gentemot Djokovic och jag tror att Federer kommer gå vinnandes ur denna striden.

Lycka till!

/Lidde