Idag är det dags för den första matchen i playoff 2 i kampen om en plats till nästa års hockeyallsvenska. Vi har fyra matcher på schemat och det är de sämst rankade lagen som börjar på hemmaplan. Idag blir det ingen enskild match jag riktar in mig på utan blir en kort genomgång om varje och ett litet spel. Alla odds är tagna från Bet365.

PlayOff 2 Spelstopp 19.00
Kiruna IF – Tingsryds AIF (Best of 3 games)PlayOff 2:1
Hudiksvalls HC – Kristianstads IK (Best of 3 games)PlayOff 2:2
Visby/Roma HK – Huddinge IK (Best of 3 games)PlayOff 2:3
Kallinge-Ronneby IF – Östersunds IK (Best of 3 games)PlayOff 2:4

stefan söder

Tingsryd – Kiruna
Tingsryd går in till den här matchen efter att ha slagit ut Västervik i det första playoffet med 2-1 i matcher. Man fick återigen inte spelet att stämma, men har man tagit sig såhär långt så är det ändå ett bevis på att man har ett riktigt bra lag. Den första matchen spelas nere i Tingsryd där man hela säsongen varit en maktfaktor. Poängen har rullat in och även i allettan visade man upp ett riktigt bra spel. Man kommer till spel med nästintill full trupp och det är viktigt när det är så pass täta matcher. Motståndarna Kiruna är inget dåligt gäng och jag tror på nåt sätt att folk underskattar Kiruna samtidigt som man kanske överskattar Tingsryd en aning. Tingsryd måste vinna den här matchen för att två matcher upp i Kiruna tar man aldrig. Jag tror tillochmed man får svårt att plocka en match däruppe.

Speltips: Tror på Tingsryd, men oddsen lockar inte alls. Kiruna tar detta efter tre matcher.

Kristianstad – Hudiksvall
Här kommer jag köra kvällens tyngsta spel i dagens omgång, men kommer hålla ner insatsen till medel. Kristianstad slog ut Mariestad efter tre jämna matcher och det kanske var lite överraskande för många. Jag känner dock att KIK har ett riktigt bra lag på pappret som man inte riktigt kan få grepp om. Med lite flyt så skulle de kunna spela en kvalserie senare i vår, men med oturen i ryggen så kan man lika gärna åka ut mot Hudik. Hemma är Kristianstad starka som vanligt. Får man bara spelet att stämma så är man rätta favoriter här. Hudik är som starkast på hemmais och har en lång resa i benen, även om man var på plats redan igår kväll. Den här matchserien tror jag går till tre matcher, men just idag vinner KIK pågrund av fördel av hemmaplan och kanske ett mer prövat försvarsspel. Hudiksvall fick stryk av Tierp på bortaplan i förra rundan och då möter man ett betydligt mycket bättre lag idag.

Speltips: Kristianstad att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85.
Insats: 5/10 units

Huddinge – Visby/Roma
Här har vi en otroligt tät drabbning mellan två topplag från Stockholmsserien. Har Huddinge tappat lite form efter jul eller har man bara fått lite mer motstånd? På pappret är det två otroligt jämna lag som känner varandra väl sedan många säsonger tillbaka. Det är alltid jämnt och det är sällan det skiljer många mål mellan lagen i målprotokollet. Hemmalaget tog sig vidare med 2-1 i matcher efter att ha besegrat Wings och ställs nu mot Visby. Gotlänningarna har även dom ett bra lag, även om Huddinges trupp på pappret kanske känns något bredare. Mycket handlar om Andreas Gröndahl i Visby och får inte Huddinge stopp på honom så kan det bli respass i detta playoffet. Tror att hemmaplansfördelen för Visby kommer vara avgörande under dessa tre matcher. Idag tror jag dock det blir jämnt och känner att krysset ligger nära till hands.

Speltips: Jag spelar på X till oddset 4.50.  Det känns som att det återigen blir en jämn match mellan lagen där redan tre av fem matcher denna säsong slutat med ett oavgjort resultat.
Insats: 2/10 units

Östersund – Kallinge
Här tror jag att jag kommer gå emot många faktiskt och det kanske jag får äta upp senare, men det kan jag ta. Kallinge är storfavoriter att gå vidare i detta möte och det tror jag också man klarar av, dock tror jag inte man gör det på två matcher utan det kommer krävas en tredje och avgörande match på söndag. Östersund gjorde en skakig inledning denna säsong och hade som vanligt problem med skador. Efter några månader hände nånting i laget och man började vinna och har gått riktigt bra efter jul. Det känns som att när Chad Wiseman kom in i laget så vände det. Kallinge är rätta favoriter idag, men jag har ändå fått en skön känsla för Östersund. Det är Kallinge som har all press på sig efter deras ”misslyckande” förra säsongen och också kanske för att man har ett bättre lag på pappret. Tror inte heller den långa resan är till någon fördel för KRIF. På pappret är Kallinge ett bättre lag, men jag tror att Östersund kniper den första drabbningen. Kommer att spelas med låg insats.

Speltips: Östersund att vinna under ordinarie tid till oddset 3.20.
Insats: 2/10 units


Det var en liten genomgång om dagens matcher. Känslan är att Kristianstad är det bästa spelet och därför blir det högst insats på denna idag. Östersund är en skräll, men absolut inte omöjlig. Ska de ha en chans är vinst idag ett måste. Alla odds är hämtade från bet365.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden