Idag är det som sagt dags för den andra omgången av playoff 2 i av hockeyettan. Det är även idag fyra matcher på schemat och jag tänkte ge mig mina tankar om vardera match och möjligen också ett litet speltips. Oddsen är tagna på Betsafe.

PlayOff 2 Spelstopp 16.00
Kiruna IF – Tingsryds AIF0 - 1(Best of 3 games)PlayOff 2:1
Hudiksvalls HC – Kristianstads IK0 - 1(Best of 3 games)PlayOff 2:2
Visby/Roma HK – Huddinge IK1 - 0(Best of 3 games)PlayOff 2:3
Kallinge-Ronneby IF – Östersunds IK1 - 0(Best of 3 games)PlayOff 2:4

Kiruna – Tingsryd
TAIF fullkomligt mosade Kiruna i den första matchen med hela 6-1 och de får stå som favoriter även idag. Jag tror dock att det blir en klart tuffare match idag och jag blir absolut inte förvånad om Kiruna skulle ta detta till en tredje och avgörande match. På pappret är det inget snack om att Tingsryd har det bästa laget av dessa två och det vore klart en skräll om man inte skulle lyckas gå vidare nu. Jag tycker den här matchen är svår att tippa. Kiruna är starka på hemmaplan och TAIF är betydligt svagare på resande fot. Jag kommer faktiskt överraska här trots att alla tror på Tingsryd. Min känsla är att matchen blir jämnare än vad oddsen visara idag. TAIF är ett bättre lag, men det är aldrig lätt att komma till Kiruna. Dessutom när man krossat dem i första matchen så kanske man slår sig till ro. Inget man gör medvetet, men nånstans där inne har det en tendens att bli så.

Speltips: Kiruna 1X till oddset 1.90. Tingsryd är rätta favoriter, men så stora ska de inte vara uppe i Kiruna?
Insats: 3/10 units

Hudiksvall – Kristianstad
Klicka på denna länk för att komma till speltipset.

Speltips: Hudiksvall till oddset 1.85.
Insats: 6/10 units

Visby/Roma – Huddinge
Här har vi kanske den mest jämna drabbningen av dem alla. Den här säsongen har dem möts sex gånger och i hela fyra stycken av dessa så har det slutat oavgjort. Så gjorde det även i den första matchen som Visby vann med 3-2 tillslut efter ett avgörande av Mattias Forsberg. Här ser jag Visby som favoriter av lite olika anledningar. Man har stor fördel av att få spela hemma på ön och dessutom känns det som att man varit snäppet bättre än vad Huddinge varit denna säsong. Huddinge är bra, men känns som att deras form lagt sig lite om man jämför med tidigare i vinter. Däremot så kommer jag inte lägga mitt spel på Visby utan jag kommer lägga det på krysset som sist. Visby är ett lag som sällan drar ifrån under matcherna och nu när man möter Huddinge så är jag säker på att det kommer vara match ända in i den sista minuten. De kan varandra väl och spelar nästan alltid jämnt resultatmässigt. Visby är favoriter, men krysset bör ligga nära till hands även idag.

Speltips: Jag spelar X till oddset 4.40.
Insats: 2/10 units 

Kallinge/Ronneby – Östersund
KRIF vann den första matchen vilket var väntat. Jag la dock mitt spel på Östersund och där gick vi minus. Däremot så var jag verkligen inte fel ute då det låter på folket som sett matchen att ÖIK var det lag som var spelförande  och förlorade matchen på fyra individuella misstag. Självklart kan Kallinge och deras skridskostarka lag stressa fram misstagen, men samtidigt så var det såpass många misstag. Idag kan jag inget annat än att tro på Kallinge här, men mitt spel kommer ändå ligger på bortalaget här. Kallinge måste vara fullt fokuserade och får inte slappna av nånstans då det faktiskt ändå är ett ganska bra lag på andra sidan. Jag kommer offra en ynka unit på detta spel och det tycker jag känns helt okej.

Speltips: Östersund ML till oddset 7.20. Vi får alltså över sju gånger fläsket på ett lag i ett playoff. Självklart tror jag på Kallinge, men man kan inte heller blunda för ett såpass högt odds. En unit kan offras här lätt.
Insats: 1/10 units


Det var dagens tankar om de avgörande matcherna. Det bästa spelet tycker jag Hudiksvall är. Man är hemmastarka och bör kunna trycka ner detta KIK. Krysset i Visby är en chansning, men kan lika gärna sitta. Östersund tror jag innerst inne inte på, men oddset är så högt att jag måste offra en unit. Det kan bli lyckat, eller inte. Oddsen hämtas från Betsafe.

Twitter @Hedenskog och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden